Nickerie.Net, dinsdag 05 juli 2005  


SPBA wil oplossing in kwestie rijstboeren en SRO

Beta Debidien, 05/07/2005

 

NIEUW-NICKERIE - De Surinaamse Padie Boeren Associatie (SPBA) zal in de komende dagen bij de regering met name het Ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) aandringen om spoedig oplossing te vinden in de kwestie tussen de Surinaamse Rijst Organisatie (SRO) en de 200 boeren, allen ex-medewerkers van de Stichting Machinale Landbouw (SML) in Wageningen.

 

'De SPBA wil voorts dat de regering haar belofte tegenover deze boeren nakomt, waarbij er met de meeste spoed ook de grondhuurbeschikkingen van de aan hun toegewezen landbouwgronden in orde worden gemaakt. Volgens hem is nu hoog tijd dat de ex-medewerkers van de SML met financiŽle ondersteuning van de instanties in staat moeten worden gesteld om als zelfstandige boeren te kunnen fungeren op Wageningen.' Dat zei Harinanan Oemraw, voorzitter van de SPBA gisteren desgevraagd aan DWT.

 

De SPBA voorman is van mening dat wanneer deze zaken gerealiseerd worden, ook het probleem van de 200 boeren grotendeels zal worden opgelost, waardoor ze een beter bestaan kunnen hebben. De SPBA doet tevens een dringend beroep op de betrokken instanties om indien nodig deze boeren te begeleiden zoals was afgesproken bij de ondertekening van de contracten. Oemraw wijst op het feit dat de regering haast moet maken om de 1300 ha padie die nog in het veld ligt binnen te halen. De padie is intussen overrijp en zal zeker inboeten aan kwaliteit als die langer blijft staan, zegt Oemraw.

 

Een andere kwestie dat de boerenorganisatie in het district Nickerie zorgen baart is de verdeling van de ministersposten bij de vorming van het nieuw kabinet. De SPBA-voorman is van mening dat de juiste mensen op de juiste posten geplaatst moeten worden. Vooral als het gaat om de landbouwsector, ziet hij graag een capabel persoon op deze post, iemand die in staat is de belangen van de landbouwers landelijk te behartigen en ontwikkeling te brengen in deze sector.-

 

Bron/Copyright:

,05-07-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics