Nickerie.Net, woensdag 06 juli 2005  


JP Rafaella Slamet: ‘Als jonge dame ben ik tegen de verkiezing van Somohardjo tot DNA -voorzitter’

Geplaatst: 06/07/2005

Nickerie - Jeugdparlementariër Rafaella Slamet, van wie DBS een reactie probeerde los te krijgen over de verkiezing van Paul Somohardjo tot voorzitter van De Nationale Assemblee, meent alleen te willen reageren als jonge Surinaamse dame. Van de week hebben enkele JP’ers hun standpunten met betrekking tot de verkiezing van Somohardjo tot voorzitter van het hoogste college van Staat duidelijk gemaakt.

Foto-onderschrift; Rafaella Slamet werd tijdens haar verkiezingscampagne gesteund door Paul Somohardjo, die persoonlijk aanwezig was in Nickerie.

De ernstige bezwaren hebben grotendeels te maken met het feit dat de voorzitter een vonnis op zijn naam heeft. Erger nog omdat dit vonnis te maken heeft met het feit dat een jeugdige van het vrouwelijk geslacht onrecht is gedaan en dat jeugdigen de doelgroep zijn van het NJP. Enkele jeugdparlementariërs zijn van mening dat de jeugd binnen onze samenleving baat bij heeft aan goede rolmodellen. Slamet zegt dat je wettelijk verder aan de verkiezing van Somohardjo tot voorzitter van DNA niets kan doen. ‘Ik respecteer de uitslag van de verkiezing van Somohardjo tot voorzitter en ik hoop niet dat het volk het vertrouwen in hem verliest. Het is verder zijn achterban die hem daar heeft geplaatst.

Het werk dat nu voor hem is weggelegd, zal hij naar behoren moeten uitvoeren.’ Van de ex- DNA-voorzitter Ram Sardjoe en de ervaren Emile Wijntuin zal hij alle ondersteuning moeten hebben, zegt Slamet. De jeugdparlementariër uit het district Nickerie kreeg destijds van haar verkiezing tot JP alle ondersteuning van de voorzitter van Pertjajah Luhur. Dat had veel stof doen opwaaien waarbij men zich afvroeg of het NJP zich wel met partijpolitieke aangelegenheden mag bemoeien. Dit werd echter in een motie van het NJP verworpen en mogen JP’ers zich wel inlaten met partijpolitieke aangelegenheden in Suriname en derhalve dus openlijk hun ondersteuning hieraan geven.

Humphrey Dundas

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,06-07-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics