Nickerie.Net, woensdag 06 juli 2005  


Dertien beboet om back track route

Fenny Zandgrond  

 

Paramaribo - In Guyana zijn vorige week dertien personen beboet voor het ondernemen van een poging naar Suriname af te reizen via de zogeheten back track route. De Guyanese rechter Chandra Sohan legde de overtreders een boete op van elk 25.000 Guyanese dollar (ongeveer 350 Surinaamse dollar) of zes weken cel. De dertien gaven voor de rechter toe via deze illegale route te hebben willen vertrekken naar het buurland toen zij werden gesnapt.

 

Volgens de Guyanese krant Stabroek News konden van de dertien slechts vier de boete niet betalen en werden die richting de gevangenis gezonden. Terwijl in Suriname deze route wordt gedoogd en vanuit het commissariaat van Nickerie pogingen worden ondernomen om de boothouders te registreren, heeft Guyana deze pertinent verboden. Guyana heeft een waarschuwing aan zijn burgers uitgevaardigd dat het land alleen via de geautoriseerde wegen mag worden verlaten en binnengetreden.

 

Suriname heeft speciaal voor de regulering van de route langs de Corantijn- en Nickerierivier een commissie in het leven geroepen, waarvan ook de politie in de persoon van de Gewestelijke politiecommandant Elfriet Metroos deel uitmaakt. Aan de Surinaamse oever hebben boten vanaf maart dit jaar een plaats langs het Corantijnstrand aangewezen gekregen om aan te meren. Het is toegestaan om tussen zeven uur s morgens tot zes uur s avonds te varen en de passagiers worden door de aanwezige douane en politie gecontroleerd op hun paspoort.

 

Districtscommissaris Hein Ramnewash had toen ook benadrukt dat door het treffen van maatregelen deze back track route niet is gelegaliseerd, maar dat er ordening wordt gebracht in het passagiersvervoer langs de Corantijnrivier. De commissie wil dat in de toekomst niet allerlei "troep" via deze weg het land wordt binnengebracht.-.

 

Bron/Copyright:

,06/07/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics