Nickerie.Net, maandag 11 juli 2005  


V.O.S. Nickerie boekt goede resultaten dit schooljaar

Danny Jibodh

Nickerie - Afgelopen zaterdag zijn de uitslagen van HAVO en VWO scholen in Nickerie bekend gemaakt. Studenten van deze middelbarescholen hadden vol spanning en zenuwen naar dit moment uitgekeken. Vergeleken met het vorig jaar zijn de resultaten dit jaar beter. Landelijk vergeleken lijken de Nickeriaanse studenten percentueel ook beter te hebben gedaan.  Directeur Badloe benadrukte dat ondanks de betere resultaten voor deze scholen nog geen reden is tot hoera-stemming, omdat het streven blijft om de maximale score te behalen.

 

Statistieken uitslag VWO / HAVO 2004/2005 )*

Uitslag VWO V6A V6B V6C   Totaal
A Afgewezen 8 4 7     19 26 %
H Herexamen 3 7 4     14 19 %
G Geslaagd 13 15 11     39 54 %
Totaal 24 26 22     72  
                 
Uitslag HAVO H5A H5B H5C H5D Totaal
A Afgewezen 5 7 5 8   25 32 %
H Herexamen 7 5 5 4   21 27 %
G Geslaagd 8 7 8 10   33 42 %
Totaal 20 19 18 22   79  

)* Zodra de lijsten met namen binnen zijn, zullen deze ook worden gepubliceerd.

Schooldirecteur Drs. Nirmal Badloe zei over de resultaten van HAVO dat deze vergeleken met het vorig schooljaar zeker beter zijn. Vorig jaar bedroeg het slagingspercentage 22 procent. Dit jaar is dit opgeklommen naar 45%. Volgens Badloe is er sowieso sprake van een verdubbeling, maar nog lang niet wat het wezen moet. Voorzichtigheidshalve gaf Badloe ook mee dat Nickerie wellicht landelijk het hoogste percentage heeft. Echter hebben nog niet alle scholen hun uitslagen bekendgemaakt. Ook het resultaat van VWO Nickerie ligt volgens Badloe enkele procenten hoger dan het afgelopen schooljaar.

Badloe zei dat dit resultaat mede te danken is aan een hechte teamwork tussen de studenten en de docenten. Zo zijn er ook motivatie bijeenkomsten georganiseerd met de examenkandidaten. Hen werd gewezen wat van ze wordt verwacht om met succes door het examen te gaan. Badloe heeft ook te kennen gegeven dat met praten ook heel veel is bereikt. Als schooldirecteur heeft hij dit jaar volgens zeggen veel meer ruimte gehad om te praten met de studenten en docenten, van waaruit ook diverse ideeën voortvloeiden hoe zaken aan te pakken op weg naar een betere studieresultaat in Nickerie.

Waar nodig hebben zij ook hard op moeten treden tegen studenten die zonder grondige redenen wegbleven. Het uitdelen van schorsingen was een van de pressiemiddelen, maar niet de policy van de school,  aldus Badloe. Studenten werden steeds erop gewezen dat zij studeren voor hun eigen toekomst en dat ze moesten beseffen om meer tijd vrij te maken voor hun studie. Het is volgens Badloe per slot van rekening in hun eigen voordeel.

Naar verwachting zal het slagingspercentage van zowel het HAVO als het Lyceum na de herkansingen stijgen. Van beide schoolopleidingen wordt verwacht dat het percentage uiteindelijk boven de 70% zal komen te liggen.

Afgelopen zaterdag was de gezichten van sommige studenten de emoties duidelijk af te lezen, terwijl anderen zich koel probeerdeb te houden.

Fotoimpressie diploma-uitreiking

Fotografie: Danny Jibodh

Foto:Directeur Drs. N. Badloe reikt de studente Ganga haar diploma uit die binnenkort voor verdere studie vertrekt naar het buitenland om haar studie te continueren.

 

Foto: Terwijl de uitslagen een voor een werden genoemd braken ook de emoties los bij bepaalde studenten. Dit meisje op de foto kon het niet geloven dat zij het heeft gehaald en barste onmiddellijk uit in tranen van blijdschap.

 

Bron/Copyright:

Danny Jibodh -  Nickerie.Net

,11-07-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics