Nickerie.Net, maandag 11 juli 2005  


Nickeriaanse media hebben geen jeugdvriendelijke programma’s

Geplaatst: 11/07/2005

Nickerie - Tijdens een speciale media focus groupmeeting welke georganiseerd was door de UNICEF en de AHKCO, hebben jongeren van verschillende organisaties en de Nickeriaanse media een levendige discussie gehad over de rol van de media en het effect en doelmatigheid van jeugdvriendelijke programma's, die tevens ook het thema was van deze discussie. Dit project is geïnitieerd door de UNICEF en wordt uitgevoerd door de opleiding journalistiek van het AHKCO.

Foto: Een van de discussiegroepen in beeld. Van links naar rechts: NAT Coördinatrice Pearl Fraser, districtsjeugdraadslid Lesda Pelswijk en Jeugdparlementariër Kajol Tahdil.

Cecilson, die de media focus meeting opende in hotel Concord, gaf verder mee dat de gesprekken van het eerste uur reeds in 2004 waren gevoerd. In maart 2005 werd er dan een start gemaakt met de listing van een aantal belangrijke zaken. Een enquête behoort ook tot een
van de methoden om te komen tot de organisatie van de focus group meeting. Naast Paramaribo is Nickerie ook opgenomen in het pilotproject. Een dergelijke meeting zal ook in Brokopondo gehouden worden. De organisatoren waren bijzonder onder de indruk van de participanten, die soms in heftige discussies waren verwikkeld. In oktober wordt gehoopt uit te komen met een eindrapportage.

Zo een rapport zal behalve naar de UNICEF ook doorgestuurd worden naar de participanten. Uit de discussie is ook gebleken dat het nog wat behoorlijk schort bij de media. Zo was een van de brandende vraagstukken hoe de media kunnen worden ingezet om niet slechts het bewustwordingsproces bij de jeugd, maar ook gedragsverandering tot stand te brengen ten aanzien van actuele onderwerpen zoals de strijd tegen HIV/AIDS, kindermishandeling, alcohol en drugsgebruik. Voorts werd er ook gekeken wat de media in Nickerie nodig hebben om te komen tot de productie van goede en jeugdvriendelijke programma's op radio en tv. De focus groupmeeting werd ook bijgewoond door de jeugdparlementariërs Rafaella Slamet en Kajol Tahdil.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,11-07-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics