Nickerie.Net, woensdag 13 juli 2005  


Weg naar vliegveld te Zeedijk moeilijk begaanbaar

door Beta Debidien 

 

NIEUW NICKERIE - Het weggedeelte van zand van de weg richting het Majoor Fernandes Vliegveld te Zeedijk in het district Nickerie is momenteel moeilijk begaanbaar. Door de aanhoudende regens van de afgelopen dagen zijn er diepe gaten ontstaan in het wegoppervlak, waardoor mensen die bij het vliegveld wonen en werken moeite ondervinden om het terrein te bereiken. Hierdoor kan er bovendien geen goederentransport plaatsvinden.

 

De mensen uit de omgeving vragen zich af wat zal er gebeuren als er sprake is van een calamiteit op het vliegveld. Hoe denkt de overheid een brandweerwagen of een ambulance op die locatie te krijgen, vragen ze zich af. Ze vinden dat hun veiligheid niet gegarandeerd is op het vliegveld. Ook rijstboeren die ureum naar het vliegveld moeten vervoeren, zitten met dezelfde problemen.

 

Er is stagnatie bij de bemesting van hun gewassen, dat middels landbouwvliegtuigen wordt uitgevoerd, zegt Harinanan Oemraw, voorzitter van de Surinaamse Padie Boeren Associatie (SPBA). De boeren zijn genoodzaakt tractoren in te huren om het ureum verder te laten transporteren naar het vliegveld. Door het heen en weer rijden van deze landbouwmachines, is de conditie van de weg verder verslechterd.

 

De SPBA-voorman is niet te spreken over de slechte staat waarin ook andere wegen in de landbouwgebieden thans verkeren. Voor het inhuren van een tractor om het ureum op het vliegveld te krijgen, moeten de boeren forse bedragen betalen. Dat brengt met zich mee dat de productiekosten in de rijstsector stijgen. Vanwege de onbegaanbaarheid van de wegen in bepaalde landbouwgebieden zijn de boeren bij de uitvoering van de bemesting van de gewassen aangewezen op een landbouwvliegtuig. De SPBA-voorzitter denkt niet dat in deze grote regentijd verandering zal komen in de situatie.

 

Haricharan Chotoe, sectiehoofd van het Ministerie van Openbare Werken in Nickerie, onderkent dat de weg naar het vliegveld in een zeer slechte staat verkeerd. Vanwege de aanhoudende regens is het ministerie niet in staat veel te doen op deze weg, omdat de aannemer de herstelwerkzaamheden niet kan aanvangen. Desondanks zal Chotoe de mogelijkheden bekijken hoe de grote gaten op het wegdek gedicht kunnen worden met zand.-.

 

Bron/Copyright:

,13/07/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics