Nickerie.Net, donderdag 14 juli 2005  


DC Ramnewash wil ordelijk verloop activiteiten Corantijnstrand

Beta Debidien

 

NIEUW NICKERIE - Districtcommissaris (dc) Hein Ramnewash van Nickerie heeft de gemeenschap opgeroepen om zich ordelijk te gedragen bij het ontplooien van activiteiten aan het Corantijnstrand. Dit deed hij tijdens een vergadering gisteren met gewestelijke politiecommandant Elfried Metroos en vertegenwoordigers van het Ministerie van Openbare Werken (OW).

 

De burgervader heeft in de afgelopen dagen kunnen opmerken dat er een totale chaos heerst op het strand in de omgeving waar de boten aanmeren, die de zogenaamde ‘back track’ route onderhouden. Hij heeft zich ook laten informeren dat taxi’s aan weerszijden van de weg parkeren. De dc heeft klachten ontvangen uit de gemeenschap over het rijgedrag van de taxichauffeurs die daar opereren. Hij wil dat er een einde komt aan de hele situatie en heeft de hulp van de politie ingeroepen om de zaak in de gaten te houden. Dc Ramnewash is er voorstander van dat in het vervolg zaken beter georganiseerd worden op het strand en het moet niet zo zijn dat de taxi’s illegalen vervoeren en voor een onveilige situatie zorgen op de weg.

 

Metroos is ook niet te spreken over de situatie die hij heeft aangetroffen. Hij is de mening toegedaan dat de bezoekers ongehinderd hun weg moeten vinden naar de tempel. Volgens de politiecommandant is het helemaal niet de bedoeling dat de mensen kriskras op de weg gaan parkeren, waardoor de toegang voor ander verkeer onmogelijk wordt. Hij heeft geconstateerd dat bromfietsers op de dijk tussen de strandbezoekers rijden. Hiermee creëren ze gevaar voor zichzelf en anderen in de directe omgeving.

 

Metroos heeft aan Benny Patterson, commandant van politiepost in de Corantijnpolder de opdracht gegeven om hard op te treden tegen mensen die zich niet willen houden aan wet en recht in het land. De politie zal ook niet schromen de auto’s die niet goed geparkeerd staan, weg te slepen. Hij heeft een dringend beroep gedaan op de mensen zich hieraan schuldig hebben gemaakt, om dit in het vervolg achterwege te laten, want de politie gaat nu met keiharde maatregelen komen. De politie zal niet meer waarschuwend, maar verbaliserend optreden.-.

 

Bron/Copyright:

,14/07/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics