Nickerie.Net, maandag 18 juli 2005  


Regering wil privatiseringsproces SML voortzetten

door Beta Debidien  

 

NIEUW-NICKERIE - "De regering wil het privatiseringsproces bij de Stichting Machinale Landbouw (SML) onverkort door laten gaan. In dat kader is de Stuurgroep privatisering SML bezig een aantal zaken in kaart te brengen om daarna besluiten te kunnen nemen hoe verder met Wageningen." Dat zei minister Geetapersad Gangaram Panday van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) afgelopen zondag in Nickerie.

 

De bewindsman, die samen met de VHP-top in het westen van het land vertoefde, zegt dat er een bestaand plan is dat onder leiding van de Stuurgroep zal worden uitgevoerd. Volgens hem zijn er vorige week ook besprekingen gevoerd over deze kwestie met president Ronald Venetiaan. Het is de bedoeling om op korte termijn met een oplossing te komen voor de 200 rijstboeren, allen ex-medewerkers van de SML. De regering werkt er ook naar toe, dat de boeren een titel op aan hun toegewezen landbouwgronden krijgen. De zaken lopen wat dat betreft nog niet zo vlot omdat er momenteel beslagen zijn bij de SML.

 

Met de industrieel Imro Manglie, één van de grote schuldeisers, heeft met de regering een schikking bereikt. Nu blijkt dat Manglie ook andere zaken die ook niet te maken hebben met de SML, wil meenemen in die schikking en dat maakt dat er vertraging is opgetreden in de hele kwestie.

 

De boeren gingen enige tijd geleden in actie, omdat zijdens de Surinaamse Rijst Organisatie (SRO) gedreigd was met het stopzetten van de uitbetaling van de maandelijkse voorschotten voor levensonderhoud. Het Boeren Collectief Wageningen (BCW) waarin de boeren zijn verenigd, nam hun strijd over. Na op bepaalde punten overeenstemming te hebben bereikt, werd het werk hervat. Frits Dalger, voorzitter van het BCW, hoopt dat "de regering zich dit keer wel aan de eerder gemaakte afspraken zal houden.".-.

<

Bron/Copyright:

,12/07/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics