Nickerie.Net, maandag 18 juli 2005  


Stichting WiN rondt computercursus Systeembeheer af

door Beta Debidien

 

NIEUW NICKERIE - Stichting Welzijnsinstituut Nickerie (WiN) heeft gisteren de computercursus Systeembeheer afgerond. Deze computertraining is verzorgd door de stagiaires Menno Voerman en Leen Wiltjer van de Information Computer Technologie (ICT) uit Friesland, Nederland.

 

In totaal hebben 36 docenten en studenten van de Stitalsinghschool, Bueno Bibazschool, Ramjaneeschool en de VHK scholengemeenschap met succes geparticipeerd in deze cursus, die ongeveer zes weken heeft geduurd. De stagiaires hebben iedere week tweemaal twee uur les gegeven. Tijdens de training is getracht de mensen kennis bij te brengen over de computer, zegt Glenn Tjon Tjauw Liem, voorzitter van stichting WiN. Hierbij is niet alleen aandacht besteed aan de technische aspecten van de computer, maar ook het onderhoud ervan kwam aan de orde.

 

De Nederlanders hebben in de afgelopen zes maanden ook stage gelopen bij de stichting WiN. Allereerst hebben ze de computers op de MULO-scholen en de VHK scholengemeenschap gerepareerd en beveiligd. Het zijn computers die eerder geschonken waren door stichting Humanity uit Nickerie. Door het vele gebruik door de studenten was er een aantal computers kapot of niet goed meer te gebruiken.

 

Aan de werkzaamheden van de stagiaires op de scholen werd contractueel vastgesteld de verplichting van de scholen om een cursus Systeembeheer te volgen. De docenten en studenten die hebben deelgenomen aan deze training zijn nu zelf in staat computers te repareren en te onderhouden.

 

Stichting WiN stelt zich ten doel een bijdrage te leveren aan de bevordering van de kwaliteit van zorg en welzijn in Nickerie. Dat doel wordt nagestreefd door het uitvoeren van tal van activiteiten. Studenten en leerkrachten die deze training met succes hebben gevolgd, spreken lof over de activiteiten van de stichting. Vooral de mogelijkheden die WiN heeft gecreŽerd in de afgelopen periode voor de districtsbewoners, worden dankbaar benut. De certificaten van de computertraining Systeembeheer zijn uitgereikt in het gebouw van de stichting WiN te Nieuw Nickerie.-.

 

Bron/Copyright:

,16/07/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics