Nickerie.Net, maandag 18 juli 2005  


Veehoudersvereniging wil beheer LVV weg bij de VHP

door Beta Debidien

 

NIEUW NICKERIE - Het bestuur van de Veehouders Vereniging Corantijn- en de VanDrimmelenpolder in het district Nickerie wil dat het beheer over het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), niet meer in handen komt van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP). Deze politieke organisatie zou gefaald hebben een goed beleid te voeren over dat ministerie. Zo schrijft de vereniging in een uitgegeven persbericht.

 

 Bramhdew Rampadarath, secretaris van de vereniging, adviseert de VHP om het ministerie over te laten aan een andere politieke organisatie binnen het Nieuw Front die wel kader in huis heeft. De vereniging schrijft ook, dat in de afgelopen vijf jaar flink gefraudeerd is met staatsgelden op dit departement. Ook zouden heel wat VHP’ers onterecht tot hoge functies zijn bevorderd. Volgens de secretaris zijn deze personen ook niet bevoegd om de rijstsector in het district Nickerie op een juiste manier te dienen, vandaar dat deze sector in de afgelopen vijf jaar een sterke achteruitgang heeft gekend.

 

Het bestuurslid wijst ook naar de graafmachines die gehaald zijn middels een credit line uit India, maar niet op een juiste wijze zijn ingezet. Deze machines zijn niet terug te vinden in de rijstsector, maar worden wel ingezet voor andere doeleinden. Rampadarath zegt over de informatie te beschikken dat deze machines verhuurd worden aan particulieren, waarbij de opbrengsten niet terugvloeien in de kas van de zogenaamde stichting ‘SURZWAM’, terwijl het de belastingbetalers zijn die moeten opdraaien voor het terugbetalen van de schulden.

 

Het bestuur van de Nickeriaanse veehoudersvereniging heeft in de afgelopen periode ook kunnen voorkomen dat de derde blok van de tweede Stalweide, welke in het jaar 1933 door gouverneur Kielstra aan de Nickeriaanse veeboeren was toegewezen, is overgeheveld naar de stichting SURZWAM. Deze zaak wil het bestuur van de veeboerenvereniging bij de rechter aanvechten. De vereniging zal in de komende dagen meer informatie hierover vrijgeven.-.

 

Bron/Copyright:

,18/07/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics