Nickerie.Net, donderdag 21 juli 2005  


Cultural Art Promotion gedenkt OS III Nickerie

door Danny Jibodh

Nickerie - De Stichting Cultural Art Promotion uit Nederland heeft  gisteren op gepaste wijze een partij schrijfmateriaal ter waarde van 1500.= euro geschonken aan de Openbare School III in het distrikt Nickerie. Deze geste werd gedaan door Stichtingsvoorzitter Firoz Aliahmad die speciaal hiervoor naar Nickerie is afgereisd uit Nederland waar de Stichting gevestigd is.

De heer Firoz Aliahmad, voorzitter Stichting Cultural Art Promotion

Aliahmad deelde desgewenst mede dat zij een tijdje terug een aanvraag van deze school hebben ontvangen en dat gezien de grote behoefte is gehonoreerd. Aliahmad die ook afkomstig is uit Nickerie zei het trots en prachtig te vinden om iets terug te doen voor zijn geboorteplaats om zodoende ook een positieve bijdrage te leveren aan de educatie en vorming van de jongeren in dit distrikt.

De Stichtingsvoorzitter is volgens zeggen ook bijzonder actief in het Radio en TV gebeuren in Nederland. Aliahmad is verder ook een van de motoren achter radio Sangam in Den Haag Nederland. De Stichting Cultural Art Promotion heeft indertijd ook aanvragen van andere districtsscholen ontvangen. Zo hebben zij al meer dan zestig computers aan verschillende scholen geschonken om het computer onderwijs op die scholen te stimuleren.

Waarnemend schoolhoofd mevrouw D. Khedoe zei enorm blij te zijn met dit gebaar. Zij zullen zeker deze spullen voor een hele tijd kunnen gebruiken. De spullen zullen vooral bij de arme en behoeftige kinderen gedistribueerd worden. Khedoe die al reeds 12 jaren verbonden is aan deze school, zei met alle trots dat OS III met haar meer dan zeshonderd leerlingen de grootste lagere school is van ons land. Voorts zijn er 32 leerkrachten werkzaam op deze school.

Firoz Aliahmad deed verder uit de doeken dat in de loop van het volgend jaar er een grote speeltuinproject voor deze school gerealiseerd zal worden. De Stichting die dit alles zal bekostigen genereerd haar fondsen uit activiteiten die zij organiseren en wat zij ook van donoren krijgen. Stichting Cultural Art Promotion is in het jaar 1987 opgericht en is sedertdien bijzonder actief gebleven in het uitvoeren van projecten ten behoeve van de gemeenschap.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net

,21-07-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics