Nickerie.Net, dinsdag 26 juli 2005  


Vanaf komend schooljaar ook Hindoe Basisschool in Utrecht

 

Utrecht  - In navolging van gemeente Den Haag, Rotterdam en Amsterdam, zal vanaf komend schooljaar ook gemeente Utrecht een Hindoe Basisschool hebben. Deze school, die op 15 augustus de deuren zal openen, staat onder supervisie van Stichting Hindoe Onderwijs in Nederland.

 

De eerste school van deze stichting is in 1988 opgericht in Den Haag  en telt inmiddels meer dan 500 leerlingen. Daarnaast heeft de stichting twee scholen in Rotterdam en Amsterdam. Een ieder die de Hindoe overtuiging respecteert is welkom op deze scholen.

 

De schoolbevolking bestaat voor het grootste deel uit leerlingen met een Surinaams achtergrond. De leergebieden waaraan aandacht wordt besteed zijn aangegeven in de wet primair onderwijs. Er wordt ook regelmatig aandacht besteed aan levensbeschouwing en cultuur. Het onderwijs wordt in het Nederlands gegeven. Ook besteed de school aandacht aan Hindi en godsdienst onderwijs. De leerlingen worden tevens bewust en weerbaar gemaakt zodat zij zich in deze maatschappij kunnen redden en ontplooien. De weerbaarheid wordt verhoogd door hen bewust te maken van hun culturele achtergrond, hun identiteit en rol in de samenleving. De school stimuleert ouderbetrokkenheid om de resultaten te verbeteren. Gezien de resultaten van de andere 3 Hindoe scholen is het te verwachten dat de schoolresultaten van de Hindoe Utrecht tenminste even goed zullen zijn.

 

Wat biedt Hindoe Basisschool Utrecht als toegevoegde waarde:

(Bron: Stichting Hindoe Onderwijs Nederland)

 

Onderwijskundige voordelen:

Aanbod:

 

Kansen bij doorstroming:

 

Adres school: Ondiep 63

3552EB  Utrecht
Voor info: Shaam Jibodh
Tel  : 070-3937215
Mob: 06-14967165

 

Aanmeldingsformulier (acrobat formaat)
 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net

,26-07-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics