Nickerie.Net, maandag 25 juli 2005  


Leger en politie in verhoogde staat van paraatheid
Omgeving DNA wordt veiligheidszone
door Vernon Texel
 

Paramaribo - De omgeving rond en het gebouw van De Nationale Assemblee (DNA) zijn voor morgen tot veiligheidszone verklaard. DWT verneemt uit welingelichte bronnen dat behalve parlementsleden, regeringsfunctionarissen, mediawerkers en genodigden, niemand toegang krijgt tot het gebied rond het Onafhankelijkheidsplein.

 

Vanaf zeven uur ’s morgens wordt de omgeving afgezet en het leger en de politie worden morgen in verhoogde staat van paraatheid gebracht. De politie beschikt over informatie dat aanhangers van de Nationale Democratische Partij (NDP) zullen worden gemobiliseerd om zich morgen massaal te begeven naar het parlement waar, naast de voortzetting van de presidents- en vice-presidentsverkiezingen, ook klaarheid zal worden gebracht in de nationaliteitskwestie van NDP/VVV-presidentskandidaat Rabindre Parmessar.


Defensieminister Ronald Assen geconfronteerd met deze zaken, bevestigt de aangescherpte waakzaamheid. "In eerste instantie zal de extra beveiliging door politiemanschappen plaatsvinden, maar het leger is standby om waar en wanneer nodig de politie bij te staan in het handhaven van de openbare orde", verduidelijkt de bewindsman. Ook de beveiliging van verschillende overheidsobjecten en -functionarissen wordt opgevoerd. Een officiële verklaring van de regering over de te nemen maatregelen wordt vandaag uitgegeven.

 

Het nationaliteitsvraagstuk van Parmessar heeft veel stof doen opwaaien en vanuit beide kampen – het Nieuw Front plus aan de ene kant en de NDP/VVV aan de andere – wordt sinds vorige week dinsdag geprobeerd – al dan niet met deskundige hulp – het gelijk in deze zaak aan hun zijde te krijgen. Assen weet dat de leiding van het Korps Politie Suriname (KPS), het Nationaal Leger (NL) en de Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst (CIVD) vandaag bijeenkomt om over de zaak te praten en passende maatregelen voor te bereiden. Omdat niet van te voren duidelijk is wat er zich kan gaan afspelen "zullen de politie- en legermanschappen morgen, deels herkenbaar, voldoende in het straatbeeld aanwezig zijn. Primair blijft het handhaven van de openbare orde een aangelegenheid van de politie", benadrukt Assen.

 

De NDP houdt vandaag een spoedvergadering met al haar partijstructuren waarin voorzitter Desi Bouterse zal ingaan op de recente ontwikkelingen rond presidentskandidaat Parmessar. Op deze bijeenkomst zullen, volgens bekomen informatie, aan aanhangers van de partij instructies worden gegeven voor morgen. De NDP is niet van plan om de zaak rond Parmessar zonder slag of stoot over zich heen te laten gaan.

 

Bron/Copyright:

,25/07/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics