Nickerie.Net, woensdag 27 juli 2005  


Dengue blijft toenemen in Nickerie

door Beta Debidien 

 

NIEUW-NICKERIE - Ondanks de aanpak van de broedplaatsen van de dengue-muskiet door de afdeling Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) in de afgelopen dagen, blijft het aantal dengue-gevallen toenemen in het district Nickerie. Twee weken terug maakte het BOG melding van vier geregistreerde gevallen van dengue, maar dit aantal is tot gisteren gestegen naar elf.

 

Broedplaatsen voor Dengue muskiet"Het gaat in deze om suspectgevallen die zijn gesignaleerd in het district," zegt Antonius Winter, hoofd van de afdeling in Nickerie. Volgens hem is de situatie vrij ernstig, maar er is geen sprake van een epidemie. De meeste gevallen zijn geregistreerd in woongebieden van de Westelijke polders. Daarnaast zijn er ook gevallen geregistreerd in de Mr.J van Pettenpolder en de Oostelijke polders.

 

De toename van de gevallen heeft meer te maken met de vuilophaal die zeer stroef verloopt. Het vuil wordt alleen in het centrum en omliggende gebieden van Nieuw-Nickerie opgehaald door de vuilophaaldienst. De ondernemer die zorgde voor de vuilophaal, heeft sedert 19 juli jl. zijn diensten gestaakt, omdat het contract met de overheid verlopen is. Districtscommissaris Hein Ramnewash heeft er alles eraan gedaan om de dienst te hervatten, zodat vuil niet langer blijft liggen langs de wegen en er een onhygiŽnisch situatie ontstaat.

 

Winter wil in de komende dagen een agressieve aanpak van het probleem hebben. In dat kader heeft hij de gemeenschap opgeroepen om in deze regentijd geen waterhoudende voorwerpen op de erven te dumpen. Hij wil samen met de gemeenschap de broedplaatsen opruimen om zodoende de muskiet geen kans krijgt om zich te vermenigvuldigen.

 

Dengue is een gevaarlijke ziekte die voorkomt in warme gebieden. Deze ziekte wordt veroorzaakt door een virus en wordt overgebracht door de Aedes Aegypti muskiet. Deze muskiet broedt bij voorkeur in schoon en stilstand water. Indien de situatie binnen enkele dagen niet verandert, zal Winter een beroep doen op de afdeling in Paramaribo om de zaak te komen ondersteunen. "Al zal men met de spuitwagen moeten komen, maar er moet geen dengue epidemie uitbreken in dit district," aldus de BOG-voorman in Nickerie.-.

<

Bron/Copyright:

,27/07/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics