Nickerie.Net, woensdag 27 juli 2005  


Sportivo komt niet opdagen tegen Zwaluw

 

NIEUW-NICKERIE - Sportivo, voetbalkampioen van de Albina Sportbond (ASB) heeft zondag in het 24ste inter-districten toernooi van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) niet komen opdagen voor de uitwedstrijd tegen kampioen Zwaluw van de Nickerie Voetbalbond (NVB). Scheidsrechter Bradley Emanuelson van de Wageningen Sportbond (WSB) die aangewezen was om deze wedstrijd te leiden floot na lang wachten de wedstrijd af.

 

Het is NVB-voorzitter Asraf Pierkhan ook niet gelukt om in contact te komen met bestuursleden van de ASB om te vernemen of de vereniging was afgereisd naar Nickerie. Kampioen Real Pondo van Brokopondo won in Nickerie met 5-1 van Robinhood, semikampioen van Nickerie. Bij de rust stond Real Pondo met 3-0 voor door doelpunten van Marvin Pina (tweemaal) en Riezvie Antomoi. Kort na de aanvang van de tweede helft verkleinde Roger Leysner de achterstand naar 1-3, maar Mendoza Sameh bracht het verschil weer op drie met het vierde doelpunt van Real Pondo. Pina, die een goede wedstrijd speelde bij Real Pondo, maakte vlak voor het einde van de wedstrijd zijn hattrick compleet.

 

Geen van beide verenigingen hadden kans om te promoveren naar de top sectie van de SVB. Die twee plaatsen gaan naar SV 2000 en Notch, respectievelijk kampioen en semi-kampioen van de Moengo Sportbond. SV 2000 speelde in zijn laatste wedstrijd 2-2 tegen de Osembo Sportvereniging van Para. De laatste wedstrijd van Notch tegen BSV vond geen voortgang wegens een sterfgeval binnen BSV. Aangezien de kaarten al geschud zijn, heeft de SVB besloten dat duel ook niet meer te laten spelen. De finale om het kampioenschap van het inter-districtentoernooi tussen Notch, winnaar van groep E en SV 2000, nummer 1 van groep F, wordt zaterdag om vijf uur 's middags gespeeld in het Franklin Essed-stadion. Ongeacht de uitslag, zullen deze twee teams in het nieuwe seizoen uitkomen in de SVB-eersteklasse. De SVB zal gelijk na de wedstrijd de prijzen uitreiken.

 

Om het kampioenschap van het 30ste randdistrictentoernooi wordt zondagmiddag om half vijf gespeeld in het André Kamperveen-stadion. Excelsior, kampioen van de Meerzorg Sportbond en Jai Hanuman, kampioen van de Livorno Sportorganisatie zullen strijden om de titel. Net als in het inter-districtentoernooi zijn ook deze twee clubs, ongeacht de uitslag, verzekerd van promotie naar de eersteklasse. Te Meerzorg spelen Zundapp Boys en Boma Star om vier uur 's
middags tegen elkaar.
 

Uitslagen: Jai Hanuman - Zundapp Boys 4-2 (2-1). Goals: Everton Varias Farela (driemaal) en Wagner Jose de Souza (Jai Hanuman), Germain Oktober (Zundapp Boys/tweemaal); Excelsior - Boma Stars 7-3 (2-2).

 

Eindstand:

Randdistrictentoernooi: 1. Excelsior 2-6 (doelsaldo +8), 2. Jai Hanuman 2-6 (+3), 3. Boma Star 2-0 (-6), 4. Zundapp Boys 2-0 (-5);

 

Inter-districtentoernooi: groep E: Notch 2-6, 2. Sportivo 2-3, 3. Zwaluw-Nickerie 2-1, 4. BSV 2-1; groep F: 1. SV 2000 4-10, 2. Real Pondo 4-9, 3. Robinhood 4-4, 4. Nissaan 3-1, 5. OSV 3-1.

 

Topscorerslijst: randdistricten: 1. Giovanni Renfurm (Excelsior) 23 goals, 2. Everton Varias Farela (Jai Hanuman) 15; inter-districten: 1. Riezvie Antomoi (Real Pondo) 16 goals, 2. Johannes Boessia (SV 2000) 8 goals.-.

 

Bron/Copyright:

, 27/07/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics