Nickerie.Net Special, donderdag 11 augustus 2005  


Lachman Chander en echtgenote omgekomen bij brand

 

Nickerie - Vanochtend omstreeks vijf uur is de heer Lachman Chander (50) samen met zijn hoogzwangere echtgenote (31) om het leven gekomen bij een brand in hun woning aan de Tam Adamsonstraat (voorheen de Balatastraat). De brandweer die snel ter plekke was, had de brand snel onder controle, maar trof twee verkoolde lichamen aan.

Grotendeels afgebrande huis van fam. Chander

De verkoolde lijken zijn intussen voor sectie in beslag genomen door de politie. De Nickeriaanse politie heeft de zaak in verdere onderzoek en heeft het gebied, waar het pand staat, ook afgezet hangende het onderzoek.

Volgens Elfried Metroos, Gewestelijke Politie Commandant, heeft de politie om half vier in de ochtend melding gehad van de brand. De brandweer die snel op het brandadres arriveerde kreeg te maken met een grote, uitslaande brand. Vanwege de extra zware beveiliging kon de brandweer zich geen toegang verschaffen tot de woning, maar kwam met behulp van een ladder toch op het balkon van de woning. Via die locatie heeft de brandweer de eerste aanvallen moeten uitvoeren. Bij het binnendringen van die woning werden de brandweerlieden geconfronteerd met de verkoolde lichamen van het echtpaar.

Te oordelen naar de situatie die de politie ter plekke heeft aangetroffen, moet de het echtpaar door verstikking zijn omgekomen, zegt Metroos. De verkoolde lichamen van het echtpaar werden door de brandweer aangetroffen dichtbij de deur in de woonkamer. Vermoedelijk is de brand begonnen aan de rechter-achterzijde van de woning. Toen oplettende buren de brand ontdekten, gooiden zij stenen op de ruiten van de woning, om zodoende het echtpaar Chander wakker te krijgen. Daarop werd niet gereageerd. "Op een gegeven moment moet het echtpaar de hitte gevoeld hebben en geprobeerd hebben de slaapkamer te verlaten en naar buiten te komen, maar slaagde daar, door de vlammenzee en de rookontwikkeling, niet in," zegt Metroos.

Een voorlopig onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat kortsluiting de vermoedelijke oorzaak is van de brand. De politie stelt een diepgaand onderzoek in. Metroos heeft twee mannen van de technische afdeling van de politie laten overkomen naar het district Nickerie om de zaak tot de bodem uit te laten zoeken.

Lachman Chander is eigenaar geweest van Lachman Place, Hotel Concorde, River Breeze, Kamesh Trading en andere panden in Nickerie. Hij behoorde tot één van de eerste doorvoerhandelaren in Nickerie en is ook een heel sociaal mens geweest.-.

Twee wagens van de familie die zijwaarts geparkeerd stonden bleven ongedeerd. De schade gericht aan het bovenpand is enorm. Het onderste gedeelte was ingericht als winkelpand waar Arma Trading was ondergebracht.

Nickerie.Net condoleert alle nabestaanden.

 

Bron/Copyright:Nickerie.Net

Verslaggever: Danny Jibodh

,11-08-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics