Nickerie.Net, dinsdag 16 augustus 2005  


Politie ordent situatie langs Corantijnstrand

door Beta Debidien

 

NIEUW-NICKERIE - De politie heeft onlangs ordening gebracht in de chaotische situatie op de parkeerplaats langs het Corantijnstrand. In dat kader heeft gewestelijk politiecommandant Elfried Metroos, de commandant van de post Corantijnpolder gevraagd regelmatig controle uit te oefenen.

 

De politie kreeg al eerder klachten over het gedrag van de taxichauffeurs op het Corantijnstrand. Het parkeergedrag van de taxichauffeurs belemmerde andere weggebruikers. Het gaat in deze vooral om de mensen die in de ochtenduren en op de zondagen de tempel langs de Corantijnrivier bezoeken.

 

Na deze klachten oriŽnteerde Stenley Benschop, souschef van de politie in het district Nickerie, zich enkele weken terug persoonlijk op die lokatie. Hij constateerde dat de taxichauffeurs bij het vervoeren van mensen uit de stad, weinig rekening houden met de tempelbezoekers. De autoís werden zodanig aan beide zijden van de weg geparkeerd, dat de bezoekers moeite hadden hun bestemming te bereiken. De taxiís stopten gewoon midden op de weg om passagiers in en uit te laden. Door de zeer chaotische situatie die de politie daar heeft aangetroffen, werd besloten hard op te treden tegen mensen die zich niet willen onderwerpen aan wet en recht in het land.

 

Districtscommissaris Hein Ramnewash van Nickerie had ook geen goed woord over voor het gedrag van de taxichauffeurs die de route Corantijnstrand-Paramaribo onderhouden. De politie zal in de komende periode ook meer letten op het roekeloos rijgedrag van bepaalde taxichauffeurs op de Oost-Westverbinding. Metroos is tevreden over het resultaat dat totnogtoe bereikt is en ook de taxichauffeurs werken mee om ordening te brengen in de parkeersituatie.-.

<

Bron/Copyright:

,13/08/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics