Nickerie.Net, dinsdag 16 augustus 2005  


‘Nickerie heeft ook kampioenen in huis’  

 

NIEUW-NICKERIE - Vier leerlingen van basisscholen uit Nickerie hebben burgervader Hein Ramnewash gisteren met een bezoek vereerd. Het kwartet – Hristo Tjin A Ton, Sygel Nijman, Jaser Azadkhan en Claudette Pocornie – is een week terug in de prijzen gevallen tijdens het landelijk atletiektoernooi voor basisscholen van het project Lichamelijke Opvoeding van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling.

 

Tjin A Ton, die op de Sint Theodorusschool zit, werd in de leeftijdsklasse 6- 7 jaar kampioen op de 600 meter, terwijl Nijman van OS I Wageningen tweede werd tijdens de duurloop. Ook Azadkhan van de Rambaran Mishreschool werd semi-kampioen, maar dan op het onderdeel balwerpen. Pocornie, die zit op de OS I Nieuw-Nickerie eindigde als derde.

 

De districtscommissaris zei dat deze leerlingen bewezen hebben dat Nickerie ook kampioenen in huis heeft. Hij riep ze op zich te blijven inzetten om ook in de toekomst grote prijzen te winnen voor het rijstdistrict. De prestatie van de leerlingen kreeg een gouden randje, omdat ze offers hebben moeten brengen, zoals al om vijf uur ‘s ochtend uit Nickerie vertrekken om op tijd in de stad aanwezig te zijn. De wedstrijden werden gehouden in het André Kamperveen-stadion.

 

Nickerie deed mee met 35 atleten. Het voorbereidend werk in Nickerie is gedaan door de plaatselijke afdeling van het Project Lichamelijke Opvoeding (PLO). Coördinator Suresh Lachman zei dat het te vaak voorkomt dat de jeugd slecht in het nieuws gebracht wordt en dat hij daarom samen met andere leerkrachten van het PLO ernaar streeft deze kinderen te prikkelen om door te gaan met het beoefenen van atletiek. Hij is van mening dat de kinderen niet het verkeerde pad zullen opgaan wanneer ze de tools in handen krijgen om aan sport te gaan doen. Hij hoopt in elk geval volgend jaar weer van de partij te zijn bij de landelijke kampioenschappen in Paramaribo. Lachman beklaagde zich wel bij de districtscommissaris erover dat de pers in Paramaribo weinig aandacht heeft besteed aan de landelijke atletiekkampioenschappen.-.

 

Bron/Copyright:

,12/08/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics