Nickerie.Net, woensdag 17 augustus 2005  


Eerste project schoolzwemmen Nickerie verloopt positief

door Beta Debidien

 

NIEUW-NICKERIE - Het eerste project schoolzwemmen in het district Nickerie heeft vrijdag 26 geslaagden afgeleverd. Drie kandidaten kwamen niet door de examens, die onder auspiciŽn van de Surinaamse Zwembond (SZB) stonden. De SZB-officials Fred Glans en August Hens waren de examinatoren.

 

Onderwijsinspecteur Roy Katisah sprak bij de diploma-uitreiking van een bijzondere dag voor het district. "Deze kinderen gaan de geschiedenis van Nickerie in, omdat het de eerste keer is dat de schoolzwemexamens in Nickerie zijn afgenomen", aldus een trotse Katisah. Hij denkt dat het project volgend jaar veel groter zal zijn, waardoor ook meer scholen daaraan kunnen participeren.

 

Edward Haakmat, hoofd van de afdeling Volksgymnastiekbeweging van het directoraat Sportzaken, vindt het een prestatie dat 29 leerlingen klaargestoomd zijn voor de examens. Hij complimenteerde Ricardo Tolud, hoofd van Sportzaken Nickerie, die een heel goede job heeft verricht.

 

Zowel Haakmat als Glans en Hens willen graag dat het zwembad in Nickerie, naast de zwemlessen, optimaal wordt gebruikt. In het vervolgtraject zou dan eventueel aan zwemwedstrijden meegedaan moeten worden. Haakmat is er daarom voorstander van dat Nickerie in de toekomst getraind kader in huis krijgt om het zwemgebeuren verder te ontwikkelen.-.

 

Bron/Copyright:

,13/08/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics