Nickerie.Net, zaterdag 20 augustus 2005  


Weg naar vliegveld Nickerie nog steeds onbegaanbaar

door Beta Debidien 

 

NIEUW- NICKERIE - Door de aanhoudende regens van de afgelopen dagen is het zandgedeelte van de weg naar het vliegveld te Zeedijk in het district Nickerie nog steeds onbegaanbaar voor personenvervoer. "De conditie van de weg is zo slecht dat mensen die zelfs bij het vliegveld wonen en werken geen andere keus hebben dan met hun fietsen over de dijk te rijden", zegt Harinanan Oemraw, voorzitter van de Padie Boeren Associatie (SPBA).

 

Vanwege de zeer slechte gesteldheid van de weg, kan er ook geen transport van goederen meer plaats vinden zegt de SPBA-voorman. In de meeste gevallen zetten rijstboeren hun tractoren in om kunstmest te kunnen transporteren naar het vliegveld. Hij vraagt zich af wat er zal gebeuren wanneer er sprake is van een calamiteit op het vliegveld en hoe men dan denkt een brandblusvoertuig of een ambulance op die lokatie te krijgen.

 

De voorzitter van de SPBA is niet te spreken over de staat waarin de andere wegen van de landbouwgebieden thans verkeren. Die wegen zijn ook slecht begaanbaar, vandaar dat de boeren genoodzaakt zijn in deze regentijd de verdere verzorging van het gewas door middel van een landbouwvliegtuig te laten uitvoeren. Dit brengt zeer hoge kosten met zich mee en het maakt dat de productiekosten in de rijstsector verder omhoog gaan.

 

Ook de bewoners bij het vliegveld zijn niet te spreken over de huidige situatie van de weg. Ze kunnen niet meer op de normale manier naar Nieuw-Nickerie gaan om hun inkopen te doen.

 

Haricharan Chotoe, sectiehoofd van het Ministerie van Openbare Werken in Nickerie onderkent dat de weg in een zeer slechte staat verkeerd. "Zodra het weer verandert zal het ministerie alles in het werk stellen om de weg te herstellen", zei hij. Intussen heeft Chotoe enkele ambtenaren ingezet om afvoergeulen te maken, zodat het water niet blijft liggen op de weg.-.

 

Bron/Copyright:

,20/08/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics