Nickerie.Net, maandag 22 augustus 2005  


Hardeo Ramadhin: ‘VHP schiet in de roos met kandidaat-ministers’

Geplaatst: 22/08/2005

Paramaribo - Voorzitter Hardeo Ramadhin van de Jantapartij is verrast met de keuze van de VHP-ministers. ‘Het zijn jonge intellectuelen met een onbesmet verleden, die veel beloven. Met hun kennis en ervaring staan zij garant voor een deskundig te voeren beleid’, zegt Ramadhin. De voorzitter van de Jantapartij laat zich ook niet onbetuigd in zijn lovend oordeel over de keuze van de kandidaat-ministers van de NPS. De politicus zegt de VHP-kandidaten persoonlijk goed te kennen en weet wat ze in hun mars hebben. De kandidaten evaluerend, stelt Ramadhin ervan overtuigd te zijn dat Maurits Hassankhan een goede job zal verrichten op Binnenlandse Zaken.

‘De man heeft reeds zijn sporen verdiend in het onderwijs en heeft aan verschillende onderwijsinstellingen op diverse niveaus het bewijs geleverd veel waard te zijn.’ Ganeshkoemar Kandhai is volgens Ramadhin van goed leer gesneden en heeft zich waar gemaakt op het Centraal Bureau van Burgerzaken (CBB). De ervaring op dit bureau stellen hem in staat een goede performance te leveren op het ministerie van Openbare Werken (OW). Kandhai is in tegenstelling tot Balesar, altijd een integere man geweest, zegt Ramadhin. Volgens hem maakte Balesar vanaf het begin af aan geen goede indruk. Het is niet verbazend dat hij OW tot een puinhoop gemaakt heeft. Over Chandrikapersad Santoki is Ramadhin vol lof. ‘Hij is de man die uiterst geschikt is voor de post van Justitie en Politie, daar hij al jaren heeft gewerkt op dit ministerie. De kundige wijze waarop hij leiding wist te geven aan de afdeling waarvan hij hoofd was, geeft de garantie dat hij een juiste draai zal weten te geven aan dit departement’, aldus Ramadhin. Keremchand Raghoebarsing heeft volgens de Jantapartij voorzitter fantastisch werk verricht op PLOS. Zijn kennis als econoom en zijn rijke contacten met de internationale donorwereld maken hem uiterst geschikt voor dit departement. Dit geeft hem het voordeel van de twijfel op deze veelbesproken post, zegt Ramadhin.

Hij wijst er op dat Raghoebarsingh ook kennis draagt van de agrarische sector daar hij ooit heeft meegewerkt aan ordening van de rijstsector. Raghoebarsingh heeft een drietal publicaties op zijn naam staan betreffende deze studie. Het NPS-ministersteam biedt perspectief, is het oordeel van Ramadhin. Als deze ministers hun werk niet goed doen, zal het niet geheel aan hen liggen, zegt de politicus. Hij noemt zaken zoals het dwarsbomen van het beleid door politiek andersgezinden en de grote financiële druk vanwege het groot aantal salarissen dat betaald moeten worden. Hij verwijst in dit opzicht naar het krappe budget van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Raghoebarsingh’s voorganger had daar vaak moeite mee en heeft daarom ook bitter weinig weten te realiseren voor de sector. Volgens Ramadhin zal Raghoebarsing zich voor deze sector sterk moeten maken voor de positie van de boeren als belangrijke producenten. De nieuwe bewindsman zal zich moeten beijveren voor het zoeken naar nieuwe afzetmarkten voor de landbouwproducten. Daarnaast zal hij zich moeten beijveren de infrastructuur in de agrarische sector in orde te krijgen.

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,22-08-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics