Nickerie.Net, maandag 22 augustus 2005  


Pertjajah luhur top vindt Kallan onredelijk

Geplaatst: 22/08/2005

Paramaribo - De Pertjajah Luhur (PL) top heeft op een gisteren gehouden reguliere vergadering haar ernstige misnoegen uitgesproken naar aanleiding van uitspraken door de directeur van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, Adiel Kallan. Volgens insiders zijn er tijdens de bijeenkomst ook harde woorden gevallen over het onderwijsbeleid, dat gevoerd is in de afgelopen vijf jaren.

Volgens de leiding van de PL heeft Kallan zich de afgelopen week de woede op de hals gehaald door denigrerende uitspraken te doen over PL-voorzitter Paul Somohardjo. ‘De uitspraken, die door Kallan via verschillende media zijn gedaan, zijn ons in het verkeerde keelgat geschoten en worden als zeer onredelijk ervaren’, zegt een PL-topman, die liever anoniem wenst te blijven. Kallan beschuldigde Somohardjo onder meer van kortzichtigheid en politieke hebzucht. De PL-topman is van mening dat het juist Kallan is die illustreert zich schuldig te maken aan politieke hebzucht. ‘De PL is van oordeel dat er voor het ministerie van Onderwijs zeer belangrijke taken zijn weggelegd en het daarom noodzakelijk is om een directeur te plaatsen die zich volledig kan inzetten op dit ministerie. De afgelopen zittingsperiode van de regering hebben we lijdelijk moeten toezien hoe de onderwijsdirecteur zich op het ministerie gedroeg alsof hij het voor het zeggen had.

De man maakte en brak wat hij wil.’ De PL-leiding kreeg continu zware tegenwerking van Kallan. Dit heeft ertoe geleid dat verschillende belangrijke onderwijsplannen van minster Sandriman niet of onvolledig zijn uitgevoerd. Door deze koppige en halsstarrige houding heeft hij de verdere verbetering van het totale onderwijsstelsel nodeloos onderuit gehaald. Veelal tot grote ergernis van het personeel van de directoraten van ministerie, waaronder Sport, Jeugd en Cultuur. Een ander belangrijk aspect dat niet uit het oog moet worden verloren, is dat het incorrect is dat een directeur, die beleid maakt op een ministerie, zijn eigen beleid gaat controleren als parlementariër. De kans is dan groot dat met een man als Kallan zaken niet eerlijk zullen verlopen. ‘Kallan moet minder egoïstisch zijn en zal een keuze moeten maken tussen het parlementschap of directeurschap. Indien hij ervoor kiest om directeur te blijven, zou Wim Bakker, die bekend staat als een zeer goede parlementariër, zijn plaats kunnen innemen. Ook hebben we betrouwbare informatie dat Kallan helemaal niet gewaardeerd wordt door de vakbeweging. Dit kan in de komende regeerperiode voor problemen zorgen en kan uitmonden in onrust op onderwijsniveau’, aldus de PL-topman.

 

<

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,22-08-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics