Nickerie.Net, dinsdag 23 augustus 2005  


Dambreuk Nannizwamp onder controle

Beta Debidien  

 

NIEUW NICKERIE - Een coupure (afsnijding van een bocht in waterwegen) die in de afgelopen dagen was ontstaan in de lekbeteugelingsdam ten oosten van de Hoofd Aanvoer (HA)-sluis achter de Wadoekpolder in de Nannizwamp, is gisteren volledig hersteld. Door de extreme waterstand in de Nannizwamp had de dam het begeven, waardoor meer dan 250 hectare areaal was ondergelopen.

 

Het water stroomde met een grote kracht over een breedte van ongeveer acht meter het Wadoekgebied binnen. Het zwampwater in dat gebied vormde een onmiddellijke dreiging voor de rijstpolders van Euro-Zuid, het Bacovenbedrijf en de Oostelijke polders. De ministeries van Openbare Werken en Landbouw, Veeteelt en Visserij hebben een gezamenlijke actie ondernomen om de zaak te herstellen. Aannemer Radjesh Mahangoo is gevraagd gelijk zijn dragline in te zetten. De herstelwerkzaamheden zijn vrijdagmiddag laat aangevangen. Met hout en klei heeft de aannemer geprobeerd het water tegen te houden.

 

Haricharan Chotoe, sectiehoofd van het ministerie van Openbare Werken in Nickerie, vertelt dat de zaak bijna is genormaliseerd. Hij probeert het overtollig water dat nog in het gebied ligt, via bestaande wegen te lozen naar de rivier. De waterstand in het Wadoekgebied was tot gisteren met vijftig centimeter afgenomen. Het sectiehoofd verwacht dat het waterpeil vandaag verder zal afnemen.

 

Aan het peil in de Nannizwamp is nog geen verandering te merken, zegt Chotoe. Hij denkt dat de situatie in de zwamp zich zal normaliseren als de regens ophouden. De afgelopen drie dagen is er minder neerslag gevallen in dat gebied, wat de hoop op normalisatie doet toenemen.-.

 

Bron/Copyright:

,22/08/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics