Nickerie.Net, vrijdag 26 augustus 2005  


Cricket: Top ICC-official in Suriname

 

NIEUW-NICKERIE - Grant Dugmore, development officer van de International Cricket Council (ICC) voor de Amerika’s, arriveert vandaag in Suriname. De ICC-topman, een Zuid-Afrikaan die Argentinië als standplaats heeft, vertrekt maandagochtend uit Suriname.

 

Grant Dugmore met een cricket talent uit KenyaDe ontwikkeling van de cricketsport onder de jeugd zal hoog op de agenda staan van Dugmore. Hij zal de mogelijkheden bekijken hoe de sport verder ontwikkeld kan worden onder deze groep.

 

Dugmore wil gedaan krijgen dat Suriname de ‘King of Games’ ook op de scholen zal beoefenen. In dat kader zal hij gesprekken voeren met de Surinaamse Cricketbond (SCB) en het directoraat Sportzaken. Eventueel zal hij ook een ontmoeting hebben met de nieuwe minister van Onderwijs en Volksontwikkeling.

 

In Suriname zal Dugmore behalve Paramaribo, ook de districten Commewijne, Wanica en Nickerie aandoen. Hij zal nagaan wat de potentie van de jeugd is. Na terugkeer zal hij verslag uitbrengen aan het hoofdbestuur van de ICC. De SCB zal in verband met de komst van Dugmore naar Suriname twee vriendschappelijke jeugdcricketwedstrijden organiseren. Morgen speelt de selectie van Paramaribo in het Snellenpark tegen Nickerie, terwijl er zondag een wedstrijd is in Nickerie.-.

 

Bron/Copyright:

/

,26/08/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics