Nickerie.Net, vrijdag 26 augustus 2005  


SZN-Verpleegkundigen naar Catharina Ziekenhuis in Nederland

Beta Debidien 

 

NIEUW-NICKERIE - In het kader van de samenwerkingsovereenkomst die twee maanden terug getekend is tussen het Dr Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (SZN) en het Catharina Ziekenhuis Eindhoven in Nederland, vertrekken zondag aanstaande twee verpleegkundigen naar het Catharina Ziekenhuis in Nederland. De verpleegkundigen Sobha Ramgoelam en Sonja Diran zijn geselecteerd voor deze afvaardiging.

 

SZN-Verpleegkundigen naar Catharina Ziekenhuis in NederlandZuster Ramgoelam is belast met de poli en assisteert bij endoscopieŽn. Zij gaat ervaring opdoen op de afdeling Interne Geneeskunde waar de internist dr Jan van Spreeuwen tewerk is gesteld. Deze specialist is vaker geweest in Nickerie. Zuster Diran die belast is op de OK-afdeling zal ook ervaring opdoen op de zelfde afdeling in het Catharina Ziekenhuis.

 

De verpleegkundigen blijven vier weken in Nederland. Het is de bedoeling is dat zij bij terugkeer hun kennis overdragen aan collega's op de afdelingen waar ze te werk zijn gesteld. Drs Ravien Changoer, directeur van het SZN vertelt dat de vliegtickets, verblijfkosten, transport en voeding van de twee verpleegkundigen betaald worden door het Catharina Ziekenhuis.

 

In het kader van de uitwisseling krijgt het SZN dit weekeind Kees Schot, technische man van het Catharina Ziekenhuis op bezoek. Hij zal twee weken in Nickerie verblijven. De bedoeling is dat hij het technisch systeem doorneemt en zijn kennis overdraagt aan het personeel van de technische afdeling van het SZN. Changoer: "Het zal niet bij deze groep blijven, alle afdelingen van het ziekenhuis zullen aan de beurt komen. Met het realiseren van dit project zal het ziekenhuis in Nickerie mensen met know how in dienst hebben om zaken beter te kunnen aanpakken op de verschillende afdelingen."

 

Zowel Diran als Ramgoelam zijn blij dat ze de eersten zijn die afgevaardigd worden naar het buitenland. Ze geven aan zich optimaal te zullen inzetten om hun kennis te verrijken om het over te dragen aan collegaís om zodoende het ziekenhuis in Nickerie verder te helpen bouwen.

 

Bron/Copyright:

,26/08/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics