Nickerie.Net, vrijdag 02 september 2005  


SZN vaardigt studenten af naar COVAB

Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - Het dr Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie (SZN) heeft gisteren twaalf vrouwelijke studenten afgevaardigd naar de Centrale Opleiding voor Verpleegkundigen en Aanverwante Beroepen (COVAB) in Paramaribo, om opgeleid te worden tot verpleegkundige.

De studenten waren uitgenodigd voor het ondertekenen van een overeenkomst met het SZN. Bij de ondertekening wees drs Ravien Changoer, directeur van het SZN, de studenten op de mogelijkheden die het ziekenhuis hun heeft geboden. De directeur riep de studenten op om geen grappen in de stad uit te halen, maar zich in te zetten, zodat zij hun studie kunnen afronden. Changoer gaf de studenten verder te kennen dat ze in de komende vier of vijf jaren heel wat zaken zullen ontberen, maar dat ze ondanks dat hun studie niet moeten opzeggen.

Aan de ouders is gevraagd dat zij hun dochters stimuleren en mobiliseren, zodat zij de eindstreep behalen. Changoer waarschuwde dat indien zaken bij een student mislopen, er niet geaarzeld zal worden om haar van de opleiding af te voeren. In dat geval zal de betrokken student alle kosten die gemaakt zijn en de maandelijkse vergoeding aan het SZN terug moeten betalen. Wanneer een student midden in de opleiding plotseling afhaakt, zal voor haar ook deze zelfde regel gelden, zegt Changoer.

Na afronding van de studie zal de student verplicht worden gesteld tenminste vijf jaren lang voor het SZN te werken, zodat het SZN rendement kan halen uit haar investering. Vandaar dat ouders ook verplicht worden gesteld om de overeenkomst mede te ondertekenen. Wat de studie betreft zal het SZN heel strak zijn. De studenten zullen om de drie maanden naar het district afreizen om samen met verpleegkundig-directeur Yvonne Meyerhoven zaken te evalueren. Meyerhoven drukte de studenten op het hart om te gaan voor hun studie en niet voor iets anders. Zij heeft een dringend beroep gedaan op de ouders om hun kinderen alle ondersteuning te geven, omdat dit een beroep is dat veel mogelijkheden biedt.-.

 

Bron/Copyright:

,02/09/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics