Nickerie.Net, woensdag 07 september 2005  


Exemplaar Nickeriaanse tv serie voor dc Ramnewash

Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - Sharron Timmers, de initiatiefnemer/acteur tevens regisseur van de tv serie 'Suma Kong' heeft afgelopen maandag een exemplaar van de eerste aflevering van de Nickeriaanse film overhandigd aan districtscommissaris (dc) Hein Ramnewash.

Bij de overhandiging sprak Timmers van een historische dag voor het district Nickerie. De lokaal geproduceerde televisieserie is op 31 augustus voor het eerst via de plaatselijke zender Soekhoe's Broadcasting Suriname (SBS) uitgezonden. Met deze televisieserie wordt gepoogd om de alledaagse Nickeriaanse sleur in beeld te brengen en waar nodig in de film ook met oplossingen te komen voor het kijkerspubliek.

De initiatiefnemer liep al geruime tijd rond met het idee om te komen tot een film. De inspiratie om aan de slag te gaan heeft hij ook gekregen van zijn 1+1=3 idool Clifton Braam, met wie hij goed bevriend is en heel graag een samenwerking zou willen wagen. Hij is zelf op zoek gegaan naar de juiste acteurs in het district en heeft vervolgens de leiding van het televisiestation SBS ook bereid gevonden om de eerste beelden te schieten en de finale video productie te doen. Met medewerking van het Nickeriaans bedrijfsleven is de eerste aflevering ook tot stand gebracht. De overige acteurs in deze film zijn Astrid Parwirosemito, Clint Ost, Deborah Ho A Sjoe, Abischeik Kewal en Rigresso Redjosetiko.De cameraploeg wordt geleid door Oemar Kertosentono van SBS televisie.

Dc Ramnewash noemde het een zeer prijzenswaardig initiatief dat genomen is door Timmers om te komen tot een film waar alleen Nickerianen betrokken zijn. Hij vindt het fijn dat jonge mensen op deze manier hun bijdrage willen leveren aan een stukje opvoeding in het district niet alleen, maar dat ze ook een bijdrage leveren waardoor dingen positief kunnen veranderen in een richting. De dc vindt de productie heel goed, maar zegt dat er enkele technische zaken zijn die nog aangepakt dienen worden om te komen tot betere kwaliteit. Hij wil de jongeren blijven stimuleren om het uiteindelijke doel te helpen realiseren.

Bron/Copyright:

,07/09/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics