Nickerie.Net, woensdag 07 september 2005  


Henry Orie mogelijk direkteur onderwijs

PL waagt zich aan buitenpartij deskundige als directeur Minov

Geplaatst: 07/09/2005

Paramaribo - Uit betrouwbare bron wordt vernomen dat drs. Henri Ori van UPS\DOE al verschillende gesprekken heeft gevoerd met de partijvoorzitter van PL, Paul Somohardjo, over de invulling van de directeurspost bij Onderwijs. Somohardjo is voorstander van de persoon met de beste kwaliteiten, ongeacht of die van een ander partij is, zegt zijn persoonlijke adviseur Geor Hering desgevraagd. Hering zegt wel op de hoogte te zijn van deze gesprekken, maar wilde verder daar niet op ingaan. Ori zegt dat de gespreken zich nog in een kinderschoenenstadium bevinden en hij wacht op de vervolggesprekken.

‘De minister is bezig zijn beleidskader te formuleren en ik verwacht een van deze dagen een oproep.’ Voorlopig gebeurt er weinig, los van de twee formele gesprekken die hij heeft gevoerd met Somohardjo. Over zijn ambities over het directeurschap van Onderwijs zegt Ori ‘dat als er een beroep op je wordt gedaan, het altijd goed is om in nationaal belang te helpen meedenken. Belangrijk is dat je niet aan de kantlijn wil staan als het gaat om de ontwikkeling. Ook hangt veel af van een aantal pakketten of onder welke omstandigheden en afspraken gewerkt zal worden.’ Ori benadrukt ook dat hij zeker benieuwd is naar het programma van deze regering. ‘De keuze lijkt aantrekkelijk in eerste oogopslag, maar het is geen simpel verhaal.’ Verder heeft hij nog geen inhoudelijke gesprekken gehad met de minister van Onderwijs en Volks Ontwikkeling, Edwin Wolf. Naast Waldi Nain van PL, die getipt is als directeur van ROGB, blijkt ook dat er meerdere gegadigden zijn voor deze post.

De persoonlijk adviseur van Paul Somohardjo zegt dat deze kwestie nog niet aan de orde is geweest. ‘Er zijn een aantal namen genoemd en van de week komen de partijtop met haar structuren in vergadering bij elkaar om onder meer na te gaan wie ingezet zal worden op de verschillende directeurs posten.’ Naar zijn zeggen is de voorzitter van mening dat de juiste persoon op de juiste post terecht moet komen. Onder meer zijn ze nu bezig met een profielschets en is ook een screeningsprocedure gestart. Dit geldt ook voor de directeurspost bij het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling en volgens informatie is ook dezelfde procedure voor het directeurschap bij ROGB nu gaande. Hering benadrukt dat indien het nodig zal zijn personen buiten PL aan te stellen, dit ook zal gebeuren. Het gaat per slot van rekening om het belang van Suriname en niet van personen. Nain is inderdaad een zeer goede kandidaat met veel capaciteiten, zegt Hering, maar we zijn nog niet in die fase.

Humphrey Dundas

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,07-09-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics