Nickerie.Net, zaterdag 10 september 2005  


OW ontsluit Van Pettenpolder in Nickerie

Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Het Ministerie van Openbare Werken (OW) Sectie Nickerie heeft in samenwerking met het Ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) gisteren een aanvang gemaakt met de structurele aanpak van de infrastructuur in de Mr. J. van Pettenpolder. Door deze aanpak zal een deel van dat gebied ontsloten worden en ongeveer vierhonderd gezinnen zullen gemakkelijker verbinding hebben met de omliggende gebieden.

Districtscommissaris (dc) Hein Ramnewash en Haricharan Chotoe, sectiehoofd van OW hebben in aanwezigheid van buurtbewoners het officiële startsein gegeven om de ongeveer 1300 meter lange weg aan te pakken. Dit project zou eerder uitgevoerd worden, maar de weersomstandigheden lieten dit niet toe.

Chotoe heeft de hulp van dc Ramnewash ingeroepen om de buurtbewoners te vragen om onder andere de autowrakken te verwijderen van de bermen, zodat de aannemer geen last zal ondervinden tijdens de werkzaamheden.

De weg zal over de breedte van zes meter met vijftig centimeter klinkzand worden verhoogd en verder een tien centimeter dikke laag schelpen. Op de hoek van de Cassave-en de Walther Hewittweg zullen er duikers geplaatst worden. Dit nieuw project zal het Ministerie van OW totaal 215.000 Surinaamse dollars gaan kosten. Aannemer Doerdjan die het project uitvoert moet binnen twee maanden de werkzaamheden afronden.

Bewoners van de Van Pettenpolder juichen het project toe. Personen die bouwkavels hebben in het gebied, kunnen hun bouwplannen nu realiseren.

Ramnewash noemde het een ‘must’ voor de bewoners dat dit project wordt uitgevoerd, omdat de mensen zich makkelijk kunnen verplaatsen .Ook de schoolkinderen zullen het nu makkelijker hebben en zullen via de kortste route de school bereiken.

Volgens de dc wordt binnen de regering naar mogelijkheden uitgekeken hoe de zandwegen in Nickerie door één ministerie te laten beheren. Momenteel staan de zandwegen onder het beheer van de Ministeries van Landbouw,Veeteelt en Visserij, Openbare Werken en Regionale Ontwikkeling.-.

Bron/Copyright:

,10/09/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics