Nickerie.Net, maandag 12 september 2005  


Brandstofverhoging veroorzaakt chaos in Nickerie

Geplaatst: 12/09/2005

Nickerie - De aangekondigde brandstofverhoging heeft ook gemaakt dat er een chaotische situatie is ontstaan in het district Nickerie. Haast alle lagen van de bevolking in Nickerie zijn niet te spreken over deze dodelijke verhoging die niemand zal besparen. Harriet Ramdien gaf in een korte reactie mee dat zij vanuit het veld vele problemen verwacht. Zij liet weten dat de mensen een zeer toffe tijd tegemoet gaan. Ook Ramdien was verrast toen zij de mededeling kreeg van deze enorme verhoging.

Foto1: Een van de weinige PN-bussen op het marktterrein te Nieuw Nickerie.

Ze zei verder dat dit nimmer vooraf binnen DNA werd bekend gemaakt, wat zij echt wel hekelt. Volgens haar lijkt het dat DNA-leden geen inspraak hebben op de handeling van de regering en dat slechts de ministerraad bepaalt wat ze wil doen met het arme volk van Suriname. Bij de verschillende servicestations waren er ook lange rijen gevormd van automobilisten, die alle moeite deden om vol te tanken. Dit verliep echter niet zonder problemen en scheldkanonnades naar de regering toe. Uit de verschillende reacties is gebleken dat men wel een verhoging had verwacht, maar niet zoals deze. SPBA-voorman die ook in de rij stond, is van mening dat minister Siegfried Gilds direct naar huis moet worden gestuurd daar hij nu al faalt in het voeren van een goed beleid. Voorts riep de SPBA-topman alle verkopers van rijst- en rijstproducten op om hun prijzen aan te passen, anders zullen zij het niet overleven, vervolgde Oemraw zwaar gebelgd.

Foto 2: Een deel van de automobilisten wacht om brandstof te kopen bij Servicestation Ramdien te Nickerie.

In Nickerie zijn winkeliers al sedert de vorige week bezig hun prijzen aan te passen. Enkele supermarkten, die gewend waren des zondags op te staan voor het winkelend publiek, waren gisteren pot dicht. Ook op de PN-busroute was er enige stilte te bemerken, omdat buschauffeurs niet kwamen opdagen. Het reizend publiek moest daarom vechten een plaats te bemachtigen om richting Paramaribo te gaan. PN-buschauffeur Ricky Bajnath Misier gaf als reactie dat de regering onmenselijk heeft gehandeld.

Foto 3: Deze bromfietser gaat tevreden weg, nadat hij vol had getankt en ook lang moest wachten op zijn beurt.

Hij en zijn collega's waren erg verrast toen zij te horen kregen dat de brandstofprijs als een raket de lucht in zou gaan. Hij neemt de regering dit ernstig kwalijk. Jonge landbouwers in Nickerie zijn gedemotiveerd door de stijgende kosten en plannen om afstand te nemen van de landbouwsector. Pompstationhouders in Nickerie waren in geen velden te bekennen voor commentaar of waren niet bereid enige reactie te geven over de ontstane situatie.

Danny Jibodh

 

 

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,12-09-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics