Nickerie.Net, dinsdag 13 september 2005  


Bushouders PN zoeken hulp bij DNA-lid

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - Ongeveer twintig bushouders die de route Paramaribo-Nickerie onderhouden hebben gisteren de hulp van parlementariėr Rashied Doekhie ingeroepen om te komen tot een werkbaar tarief op deze route. De bushouders hebben vertrouwen in Doekhie. Ricky Bainathmissier, woordvoerder van de bushouders zegt dat hen door het Ministerie van Transport Communicatie en Toerisme (TCT) afdeling Nickerie, ook geen duidelijkheid kan worden verschaft over het tarief dat zij moeten hanteren. Met het lamleggen van het busverkeer wordt niet alleen de gemeenschap gedupeerd, maar komen ook de bushouders zonder inkomsten te zitten. Vandaar dat er een dringend beroep gedaan is op Doekhie om een oplossing te vinden in deze zaak.

Doekhie vindt dat de regering een heel grote blunder heeft begaan die een ieder treft. Hij verwijst naar de verhoging van 1 cent die de Franse overheid wilde doorvoeren in Frankrijk en wat zich allemaal daaromheen afspeelde. Hij wil niet dat zulks moet gebeuren in Suriname. "De regering had de verhoging van de brandstofprijzen geleidelijk moeten doorvoeren, dan zou dat niet hard aankomen bij de gemeenschap."

De ex-districtscommissaris vindt dat er onder de bushouders een eenheid moet zijn om zaken te kunnen afdwingen en zodoende uit de impasse te geraken. Hij heeft ze gevraagd de minimale verhoging te accepteren. De tarief op deze route was 8,25 Surinaamse dollar en is bijgesteld naar 13,10. Het Ministerie van TCT had gevraagd om deze tariefverhoging aan te houden. De bushouders bleven het oude tarief hanteren.

Volgens Bainathmissier heeft zijn organisatie de PLO als gevolg van de recente ontwikkelingen 18 Surinaamse dollar gevraagd voor de PN-route. Dat vindt Doekhie wel aan de hoge kant. Hij vroeg de bushouders te gaan voor een eerlijke aanpassing waarbij de gemeenschap niet hoeft te klagen. Een verhoging van honderd procent zou werkbaar zijn op deze route. Hij raadde de bushouders aan om bij de afdeling van het Ministerie van TCT te vragen om voorlopig buiten de vergunningsvoorwaarden om te blijven rijden, maar wel met een aangepast tarief. Hierdoor worden niet alleen de passagiers, maar ook de bushouders geholpen om met de verdiensten zichzelf te kunnen onderhouden. Dit is noodzakelijk omdat men nog niet weet hoelang deze actie zal gaan duren. Doekhie zal via zijn fractievoorzitter een vergadering aanvragen om deze zaak in het parlement te bespreken."Indien nodig zal de regering gedwongen worden om de brandstofprijzen terug te draaien, want het effect van de verhogingen is veel erger dan men had verwacht," aldus Doekhie.-.

Bron/Copyright:

,13/09/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics