Nickerie.Net, maandag 19 september 2005  


Stichting Sahara start gezondheidsproject

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Stichting Sahara is dinsdag gestart met een gezondheidsproject in het westen van het district Nickerie. Het project omvat huis-aan-huisbezoek om na te gaan hoeveel hoge bloeddruk- en suikerziekte gevallen er voorkomen in het district. Met dit project wordt beoogt het vorkomen van hoge bloeddruk en suikerziekte te helpen verminderen. De mensen krijgen voorlichting hoe met deze ziektes om te gaan. Ze krijgen informatie over onder meer dieet, hygiene en leefgewoonten.

Voor de start van dit project is een aantal mensen opgeleid voor het geven van informatie tijdens de huis-aan-huis bezoeken. "Het ligt ook in de bedoeling dat deze patiŽnten in de toekomst minder op de poliklinieken komen," zegt gezondheidsmedewerkster Sjanette George. Vanwege de staking van de bushouders zijn de resultaten niet zo denderend te noemen, maar George denkt dat tegen vrijdag wel een goed resultaat zichtbaar zal zijn. Tot gisteren hebben de medewerkers meer dan 200 huizen bezocht.

Shaam Baldew, directielid van de stichting, is van mening dat een gezond mens in staat is veel meer te doen voor de ontwikkeling. Zijn organisatie is al drie jaar lang bezig met gezondheidsprojecten in het district, zoals het verzorgen van HIV/AIDS-voorlichting in de diverse polders. Medewerkster Jennifer Roosblad vindt dat de mensen erg spontaan zijn. "Ze reageren heel positief en beantwoorden alle vragen. Het zijn vooral ouderen die we tijdens deze bezoeken bereiken. Het busvervoer vormt een probleem, maar desondanks zal dit project een succes worden.".-.

Bron/Copyright:

,17-09-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics