Nickerie.Net, woensdag 21 september 2005  


Ahmatali over eerste fase decentralisatieproces

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - Basarat Ahmatali, managing director van het decentralisatieproces, heeft gisteren op het districtscommissariaat uitleg gegeven aan districtsraadsleden en diensthoofden van de verschillende ministeries over het certificeren van de eerste fase van het decentralisatieproces dat momenteel in uitvoering is in Nickerie.

Volgens Ahmatali moeten de voorzieningen die te maken hebben met het begrotingsbeheer, de financiŽle inrichting, het districtsfonds en alle comptabele voorschriften in orde zijn.

Het ligt in de bedoeling dat de Ministeries van Regionale Ontwikkeling en FinanciŽn bij beschikking vaststellen dat het district Nickerie voldaan heeft aan alle wettelijke eisen van het programma om gecertificeerd te worden. Dat betekent dat de autoriteiten in Nickerie Ė het districtsbestuur, de districtsraadsleden, de districtscommissaris en districtsadministrateur Ė de bevoegdheid zullen hebben om zelfstandig het beheer te mogen voeren over de financiŽle zaken. Vanaf dat moment zal het district Nickerie het beheer voeren over het districtsfonds.

Volgens Ahmatali is Nickerie nu zover dat het district in aanmerking komt om samen met de districten Wanica en Para gecertificeerd te worden. Een volkszaal in Nickerie met daarin een hoorzaal, een vergaderzaal voor de districtsraadsleden en een burgerinformatiecentrum is nodig voor de participatie van het volk.

De minister van Regionale Ontwikkeling zal binnenkort goedkeuring moeten geven zodat het contract ten aanzien van de bouw kan worden getekend. Na deze eerste fase van het decentralisatieproces zullen steeds meer ontwikkelingsprojecten worden uitgevoerd voor de districten.-.

Bron/Copyright:

,21/09/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics