Nickerie.Net, woensdag 21 september 2005  


Toespraken minister Raghoebarsing hoopgevend voor Nickerie

NIEUW-NICKERIE - "De toespraken van minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) die hij vorige week heeft gehouden tijdens zijn tweedaags werkbezoek aan Nickerie, zijn hoopgevend voor het district. Het was ook dringend dat de landbouwminister met alle stakeholders van de rijstsector heeft vergaderd over hoe verder met deze sector." Dit zegt assembleelid Harriėt Ramdien (VVV) in gesprek met ochtendblad de Ware Tijd.

De wijze waarop de landbouwminister de Nickeriaanse parlementariėrs heeft betrokken tijdens zijn bezoek, vindt Ramdien terecht. Ze heeft het gevoel dat de minister een open oor heeft om samen met de Nickerianen om de tafel te gaan zitten op zoek naar oplossingen voor de problemen.

De minister heeft wel geen harde toezeggingen gedaan, maar zal de ter sprake gebrachte zaken bespreekbaar maken binnen de regering. Ramdien verwacht dat deze zaken wel gerealiseerd worden, zodat de noden van de landbouwers enigszins verlicht worden.

Ze vindt dat de landbouwminister om zijn werk te kunnen doen wel de nodige middelen moet krijgen. Indien oplossingen op korte termijn uitblijven, zal ze in het parlement blijven aandringen totdat de regering oor heeft voor de vele problemen van de rijstboeren. De parlementariėr wil dat de rijstsector behouden blijft, omdat deze sector werkgelegenheid biedt aan veel Nickerianen.

Ze is van mening dat de regering als gevolg van de recente brandstofprijsverhogingen de boeren tegemoet moet komen. Ramdien praat niet over subsidie, maar wel over een compensatie om te kunnen overleven, aldus de Ware Tijd.-.

Bron/Copyright:

,21/09/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics