Nickerie.Net, vrijdag 23 september 2005  


Sahara start leer/werkproject in Nickerie

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Stichting Sahara is in de eerste week van september gestart met een leerwerkproject 'Houtbewerking' op de Openbare School Skoertjie in het district Nickerie. Het doel van het leerwerkproject is om drop-outs, in dit geval de jongeren uit het district, zowel vrouwen als mannen die zonder werk zitten, vaardigheden bij te brengen. Ze worden in staat gesteld met de opgedane kennis hun dagelijks brood te verdienen.

Aan dit leerwerkproject van Sahara participeren vijftien vrouwen uit de Clarapolder. De vrouwen wordt geleerd om met afval of goedkoop hout, huishoudelijke producten te maken en te verkopen. Op deze manier kunnen de participanten financiŽle middelen genereren om te voorzien in hun onderhoud. De cursus zal ongeveer 20 weken duren.

Sham Baldew, directielid van de stichting in Nickerie, vertelt dat Sahara ook bezig is met andere leerwerkprojecten waar jongeren laswerk, metaalbewerking, timmermansvaardigheden, groenten- en bloementeelt leren. In de afgelopen periode heeft de stichting de cursus laswerk verzorgd te Wageningen. "De meeste cursisten van dit project zijn inmiddels ook geholpen aan een baan buiten Wageningen," zegt Baldew.

De stichting heeft onlangs in de Mr. J van Pettenpolder de cursus plantenteelt afgerond. Hier zijn de lessen verzorgd met medewerking van deskundigen van het Ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij. Tot de doelgroep bij deze cursus horen vrouwen uit de omgeving. Na afronding van deze cursus bieden deze vrouwen hun producten ten verkoop aan buurtbewoners. Stichting Sahara heeft onlangs in samenwerking met het Nickerie Vrouwen Platform (NVP) de zondagse markt geÔntroduceerd in het district Nickerie. Het NVP is een organisatie die op initiatief van Sahara in het leven is geroepen. De stichting is al ruim vijf jaar bezig met het organiseren van activiteiten in de districten Nickerie, Coronie en Saramacca. De stichting speelt in op de behoefte van de plaatselijke gemeenschap door ontwikkeling op de diverse gebieden te brengen. Ook betrekt zij vooral jongeren en vrouwen bij de uitvoering van projecten.-.

Bron/Copyright:

,23-09-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics