Nickerie.Net, maandag 26 september 2005  


Seniore burgers uit Tamenga onder indruk van ontwikkelingen in Nickerie

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Een groep seniore burgers van de sociaal vereniging Tamenga heeft gisteren een bezoek gebracht aan het district Nickerie. Zij werden ontvangen door districtscommissaris (dc) Hein Ramnewash op het commissariaat te Nieuw-Nickerie. Ramnewash hield een breedvoerig presentatie over de economische activiteiten van het district. De senioren waren zeer onder de indruk van de ontwikkelingen in Nickerie.

Tijdens het bezoek aan het Anne van Dijk Rijst Onderzoekscentrum Nickerie (ADRON) hebben de mensen uitleg gehad over de onderzoeksactiviteiten van het centrum. Op het programma stond ook een bezoek aan het landbouwbedrijven Nani NV en NV Manglies.

Mevrouw Edmé Cairo die de groep voorzit vertelde dit keer voor Nickerie te hebben gekozen, omdat het district vele ontspanningsmogelijkheden heeft. Deze groep is twee jaren geleden reeds naar Nickerie afgereisd. Cairo merkte op dat in de afgelopen periode het district een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt."Er is veel veranderd aan de infrastructuur en er zijn heel wat grote gebouwen bijgekomen. Nickerie is een rijstdistrict en we weten dat het district een moeilijke periode doormaakt als gevolg van de prijzen op de wereldmarkt." Cairo gelooft dat het district weer glorietijden zal meemaken zoals in de jaren tachtig.

Het bezoek van de seniore burgers aan het district is mede mogelijk gemaakt in samenwerking met het Caribbean Centre Suriname (CCS). James Ramlal van het CCS ziet dit bezoek als een uitwisseling. Zijn organisatie probeert de culturele band te behouden door zowel jongeren als ouderen te laten participeren aan de activiteiten die overal in de regio plaatsvinden. Hij blikt terug op een heel goede en leerrijke trip.-.

Bron/Copyright:

,23-09-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics