Nickerie.Net, vrijdag 23 september 2005  


Onderwijsminister Wolf oriŽnteert zich in Nickerie

Geplaatst: 23/09/2005

Nickerie - Minister Wolf van Onderwijs en Volksontwikkeling bezocht gisteren het district Nickerie. Tijdens dit bezoek heeft hij gesprekken gevoerd met DC Hein Ramnewash en functionarissen die werkzaam zijn op zijn ministerie in dit district. Wolf liet zich helemaal informeren wat de toestand is op het onderwijsveld in Nickerie.

Foto

Ook werd hij geattendeerd om zich persoonlijk te oriŽnteren hoe slecht de gebouwen zijn waarin wordt gewerkt en gewoond. DC Hein Ramnewash vroeg Wolf ook om aandacht te besteden aan de Inheemse dorpen Tapoeripa, Post Utrecht en Cupido waar kinderen helemaal verstoken zijn van onderwijs en als het ware geen toekomst hebben om zich verder te ontplooien. De Nickeriaanse burgervader wees de minister ook op de manier waarop deze leerlingen in deze gebieden de oversteek per boot moeten doen om onderwijs te genieten. De minister beloofde er zeker werk van te maken om de noden van deze mensen m.b.t. onderwijs te helpen verzachten. De DC sprak ook de hoop uit dat de school op 3 oktober met goed begin van start mag gaan.

Minister Wolf haalde aan dat het topprioriteit is om het schooljaar 2005-2006 een vlotte start te geven. Hij gaf ook aan dat hij druk doende is besprekingen te voeren met onderwijsfunctionarissen en andere partijen in het veld om alles in kaart te brengen en van daaruit een goed uitvoeringsbeleid te stippelen voor de komende tijd. Tijdens zijn eerste bezoek aan dit grensdistrict waren ook DNA-leden van Nickerie aanwezig. De minister sprak ook met de drie Nickeriaanse JeugdparlementariŽrs K. Tahdil, M. Bhaggoe en R. Slamet.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,23-09-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics