Nickerie.Net, vrijdag 23 september 2005  


Ramnewash vraagt aandacht voor onderwijsproblemen

Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Districtscommissaris (dc) Hein Ramnewash heeft gisteren tijdens het bezoek van minister Edwin Wolf van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (MINOV) aan Nickerie, aandacht gevraagd voor de onderwijsproblemen in het district.

Ramnewash heeft de bewindsman gevraagd om ook onderwijs te brengen naar de Inheemse dorpen Post Utrecht, Cupido en Tapoeripa die langs de Nickerierivier liggen. Twee weken terug tijdens zijn bezoek aan het dorp Tapoeripa merkte Ramnewash op dat kinderen uit dat gebied geen onderwijs genieten. De kinderen van de andere twee dorpen hebben wel mogelijkheden om onderwijs te volgen op Wageningen."Het zou beter zijn als het ministerie op een kleinere schaal het onderwijs kon opstarten voor deze drie dorpen die aan de linkeroever van de Nickerierivier liggen, omdat de schoolgaande kinderen veel moeten ontberen. Zij moeten de Nickerierivier dagelijks per boot oversteken om Wageningen te bereiken," zegt Ramnewash.

De bewindsman beloofde een onderzoek in te instellen naar het aantal kinderen dat het onderwijs ontbeert in het gebied. Hij vindt dat het onderwijs ook voor deze kinderen bereikbaar moet zijn.

Wolf constateerde dat Nickerie in het afgelopen schooljaar heel goede resultaten heeft bereikt. "Dat moet behouden worden. Als verantwoordelijke van het MINOV zal ik mijn best doen om in de toekomst nog betere resultaten te helpen bereiken." Hij trok ook het veld in om persoonlijk de toestand van de schoolgebouwen te zien.

Zijn bezoek aan Nickerie was onder meer bedoeld om medewerking te vragen van degenen die betrokken zijn bij het onderwijsproces. "Zonder uw steun kan ik dit werk niet doen," stelde hij. Wolf heeft gesprekken gevoerd met MINOV-departements- en diensthoofden, met de jeugdparlementariërs en de assembleeleden die het district vertegenwoordigen in het parlement.-.

Bron/Copyright:

,23/09/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics