Nickerie.Net, maandag 26 september 2005  


Ferreira wil beter functioneren bestuursdienst Nickerie

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - Parlementariėr Carmelita Ferreira (NF/NPS) heeft vrijdag jongstleden tijdens het bezoek van minister Michel Felisi van Regionale Ontwikkeling (RO) aan Nickerie zijn aandacht gevraagd voor een beter functioneren van de bestuursdienst van het district. Met de komst van de bewindsman naar Nickerie hoopt Ferreira dat zaken nu beter zullen lopen. Ze deed ook een dringend beroep op de RO-minister om ervoor te zorgen dat het districtscommissariaat optimaal functioneert naar de gemeenschap toe.

De bewindsman moet ook erop gaan letten dat de bestuursdienst haar taken naar behoren uitvoert, omdat er veel klachten zijn en vaak terecht, zegt Ferreira. Om Nieuw-Nickerie tot de tweede stad van het land te maken, vindt ze dat er een aantal zaken gerealiseerd dienen te worden. Als eerste moeten alle zandwegen binnen Nieuw-Nickerie worden verhard. De infrastructuur moet dringend worden aangepakt. En de trenzen in de Mr. J van Pettenpolder en in het centrum moeten worden opgehaald, omdat bij een geringe regenval vele woonerven nog onderlopen.

Haar collega Kries Matai (NF/VHP) vindt dat het RO in de afgelopen vijf jaar niet in staat was de minimale zaken aan te pakken. Matai, die niemand de schuld wil geven, gaf aan dat het Ministerie van Openbare Werken (OW) vaak moest inkomen om de zandwegen te herstellen die onder het beheer van RO vallen. Ferreira vindt dat er een verschil van mening is, omdat vanwege een beperkt budget niet alle wegen zijn aangepakt, maar desondanks heeft RO toch wegen structureel aangepakt, vooral in de productiegebieden waar de wegen onbegaanbaar waren. Nu er een ander beleid zal worden uitgevoerd, hoopt Matai dat de infrastructuur ten aanzien van de rijstbouw ook in orde kan worden gebracht. Daardoor zullen de boeren meer mogelijkheden hebben om hun activiteiten te ontplooien.-.

Bron/Copyright:

DWT / N.Net

,26/09/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics