Nickerie.Net, dinsdag 27 september 2005  


Rijstsector moet niet verder afglijden

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - "Het is zaak dat we ervoor zorgen dat de rijstsector niet verder afglijdt. Als je op een verantwoordelijke manier landbouw wil bedrijven, dan is het ook zaak dat men continu bezig moet zijn met onderzoek in de sector." Zo sprak Caprino Alendy, ondervoorzitter van het parlement vorig week tijdens zijn bezoek aan het district Nickerie.

Alendy vindt dat hard werken met kwaliteit altijd meer rendement heeft dan hard werken zonder kwaliteit. Hij is van mening dat onderzoek voor een steeds betere kwaliteit kan zorgen. Vandaar dat onderzoek van belang is. De ondervoorzitter van het parlement vindt dat Nickerianen die in de rijstsector zitten, zelf moeten gaan brainstormen wat er precies gedaan moet worden om de teruggang van de sector een halt toe te roepen. Persoonlijke belangen moeten daarbij opzij gezet worden. Hij verwijst naar de jaren toen Suriname wat betreft de rijstbouw ver boven Guyana uitstak, "maar heden ten dagen hebben de Guyanezen onze landbouwers ingehaald. Dat betekent dat er ergens een structurele fout is bij de aanpak van de rijstsector. Het is nu hoog tijd om daartegen iets te doen. Niemand anders dan degenen die zelf in de sector werken en ter plaatse wonen, zouden beter kunnen aangeven hoe de sector tot ontwikkeling moet worden gebracht. De regering zou op de eerste plaats de mensen moeten stimuleren om dat doel te realiseren."

Alendy die jarenlang zelf gewoond en gewerkt heeft op Wageningen, zegt dat Nickerianen mensen zijn die weten wat aanpakken is. Hij heeft de plaatselijke gemeenschap opgeroepen om de ontwikkeling van het district Nickerie zelf ter hand te nemen om de rijstsector in Nickerie verder te helpen.-.

Bron/Copyright:

,27/09/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics