Nickerie.Net, vrijdag 30 september 2005  


Harinandan Oemraw: rijstsector wordt door de regering niet serieus genoeg genomen

"DNA-voorzitter houdt van sporten, terwijl sardjoe de rijstsector hekelt"

Geplaatst: 29/09/2005

Paramaribo - De SPBA-voorman Harrinan Oemraw is niet te spreken over de manier hoe vice-president Ram Sardjoe en DNA-voorzitter Paul Somohardjo zich voordoen. Geen van beiden schenkt aandacht aan de rijstsector en hebben volgens Oemraw ook geen verstand van deze sector. Oemraw deed deze uitspraken naar aanleiding van een schrijven, die zij als organisatie op 24 augustus 2005 hebben gestuurd naar de VP en DNA-voorzitter. In dit schrijven hebben zij aangegeven wanneer de najaarsoogst 2005 zal aanvangen.

Foto: SPBA-voorman Harinanan Oemraw die samen met andere boeren nog steeds wacht op antwoord van de regering Venetiaan-Sardjoe.

Ook hebben zij als SPBA de aandacht van de regering gevraagd om de verhogingen van o.a. brandstof en elektriciteit voor een periode van 5 tot 6 maanden uit te stellen. Helaas hebben zij mogen constateren dat de regering, met name de VP en DNA-voorzitter tot op heden geen enkel aandacht hieraan hebben geschonken. Oemraw zei ook dat het lijkt alsof ze praten met doven en blinden die zich niet kunnen oriŽnteren. Terwijl de oogst nog gaande is, heeft de SPBA ook al haar kostprijscalculatie gemaakt en gepresenteerd. Zij komen op SRD 1733,99 per hectare padie. De SPBA-voorman hekelde ook het feit waarom er zoveel mensen met DNAís voorzitter naar het buitenland moesten. Dit drukt de staatskosten nog meer omhoog, gaf hij aan. Hij maakte een waarschuwende gebaar dat wie wind zaait ongetwijfeld orkanen zal oogsten. Er zal dan ook een tijd komen dat het volk op straat zal gaan wat de regering zeker fataal zal komen te staan, indien zij het land verder naar het zwarte gat drijft. Oemraw liet ook weten dat de komende seizoenen niet makkelijk zullen zijn indien er geen compensatie voor 10 oktober zal komen. Zij hebben al intern afspraken lopen waarover hij slechts uit de doeken deed dat de boeren misschien maar 1 keer zullen inzaaien. De SPBA blijft nog wachten op enige reacties van de regering toppers.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,30-09-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics