Nickerie.Net Special, vrijdag 30 september 2005  


Vrienden van WiN schenken splinter nieuwe bus aan gehandicapten centrum Nickerie

Mobiliteit voor gehandicapten

 

Nickerie - Op vrijdag 30 september  vond in het bijzijn van genodigden de officiŽle overhandiging plaats van een splinter nieuwe 16 personen bus aan Stichting WiN. De donatie van deze bus, speciaal bestemd voor het vervoer van gehandicapte kinderen in Nickerie, is tot stand gekomen door zeer nauwe samenwerking die Stichting WiN heeft met diverse stichtingen in Nederland.

 

De bus, die volgens WiN voorman Glenn Tjon Tjauw Liem een waarde vertegenwoordigt van 32000 Amerikaanse dollars, zal worden ingezet voor het vervoer van gehandicapten in het district Nickerie. Een bijzondere voorziening in deze bus is dat ook rolstoelgebruikers zonder veel moeite middels speciale mechanische constructie de bus kunnen betreden. Dit is mede mogelijk gemaakt dor CKC motors.

De bus is volgens de WiN voorman een zeer welkome verrijking voor de transport van gehandicapten in dit district.

Voorts is ook aan  het licht gekomen dat een verzoek gericht aan de belastingdienst om deze bus invoerrechtenvrij te mogen importeren niet is gehonoreerd,  wat ten zeerste wordt betreurd . Dit wekt sterk het gevoel dat de overheid bepaald niet gevoelig is voor constructies die de zorg van gehandicapten zouden kunnen vergemakkelijken.

 

Foto-impressie

Bron/Copyright:Nickerie.Net

Report & Photography: Danny Jibodh

,30-09-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics