Nickerie.Net, maandag 24 oktober 2005  


TCT stoot beurtsysteem PN-bushouders af

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Het laden van passagiers volgens een beurtsysteem op de parkeerplaats is afgestoten door de afdeling van het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) in het district Nickerie. Het betekent dat de 33 bushouders die de route tussen Paramaribo en Nickerie (PN) onderhouden, nu zelf voor deze regel moeten gaan zorgen op het terrein van de markt.  Dat zegt Ricky Bainathmisier, woordvoerder van de bushouders.

Volgens hem is dit besluit genomen nadat Ronny Terhaar, hoofd van de afdeling van het TCT, in conflict was geraakt met de PN-bushouders. Terhaar wilde voorlopig niet ingaan op de kwestie. Volgens de woordvoerder van de bushouders is het nu ook tijd dat er gewerkt wordt naar de versoepeling van de vastgestelde regels door het ministerie.

De bushouders en de ambtenaren van de TCT-afdeling hebben gisteren met districtscommissaris Hein Ramnewash vergadert, om hem op de hoogte te stellen van het geval. Nu dat de bushouders het beurtsysteem zelf gaan regelen, denkt Bainathmisier dat zaken beter zullen lopen, omdat bij het laat verschijnen de beurt van de betrokken bushouders niet meer zal vervallen, zoals voorheen wel het geval was. Het wil ook niet zeggen dat de bushouders nu kunnen doen wat ze willen. Ze blijven opereren binnen de gestelde regels van het ministerie.

Tijdens het gesprek met de burgervader zijn ook andere zaken naar voren gebracht. Dc Ramnewash is gevraagd om het ronselen van passagiers door taxiís op deze route serieus aan te pakken, want dit is een probleem dat zich al jaren voordoet. Van Ramnewash hebben de bushouders vernomen dat er gewerkt wordt naar de ordening van de taxiís in Nickerie. Er zijn speciale regels in de maak voor de taxiís.

De bushouders willen graag dat ook het wild parkeren op de parkeerplaats aangepakt wordt. Gebleken is dat geen enkele instantie zich zorgen maakt over dat deel van het terrein, waar sprake is van een chaotische situatie, zegt Bainathmisier. "Mensen laten hun voertuigen staan waar ze willen, omdat zijdens de overheid er ook geen toezicht is." De burgervader is gevraagd uit te kijken naar een andere lokaties waar de PN-bussen ondergebracht kunnen worden. Voorstellen zijn gedaan om voor de haven van Nieuw-Nickerie een parkeerplaats te creŽren, omdat het terrein ook onder het beheer staat van TCT.

Bron/Copyright:

,24-10-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics