Nickerie.Net, maandag 03 oktober 2005  


VRE en SPBA vergaderen in Nickerie

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - In het afgelopen weekeind zijn de besturen van de Vereniging van Rijstexporteurs (VRE) en van de Surinaamse Padieboeren Associatie (SPBA) bij elkaar geweest om zaken over de rijstsector in Nickerie te bespreken. Op deze zeer belangrijke vergadering in het gebouw van het MCP-beheer te Nieuw-Nickerie, hebben de besturen besloten de regering op zeer korte termijn te informeren over de effecten van de verhoogde brandstofprijzen op de rijstsector.

De besturen zijn van mening dat er concrete oplossingsmodellen moeten worden aangedragen ter compensatie van verliezen. Ze zijn van mening dat indien de voor te stellen maatregelen uitblijven, de sector gedoemd is ten onder te gaan. Vorige week heeft het bestuur van de SPBA reeds aangegeven dat de huidige situatie in de rijstsector niet is wat het wezen moet. Vanwege de verhoogde brandstofprijzen en de lage opkoopprijzen zijn vele boeren niet in staat de middelen op te brengen om de droge grondbewerking op hun rijstarealen te laten uitvoeren. Als gevolg van het uitblijven van compensatie, hebben de leden van de boerenorganisaties gedreigd met stopzetting van alle landbouwactiviteiten in dit district. Dit zou ook het einde betekenen van de rijstsector in Nickerie. Met deze vergadering hopen de rijstboeren met het bestuur van de VRE een oplossing te vinden voor de pijnpunten in deze zo belangrijke sector, waar duizenden mensen hun brood in verdienen.-.

Bron/Copyright:

,03/10/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics