Nickerie.Net, dinsdag 04 oktober 2005  


JCI Western Nickerie reeds zeven jaar actief

Geplaatst: 04/10/2005

Nickerie - JCI Western heeft op 30 september het feit herdacht dat zij reeds 7 jaren opereert in het district Nickerie. Deze wereldwijde jongerenorganisatie maakt deel uit van JCI -Suriname. Tijdens de feestelijke bijeenkomst op het terras van Patricks Place werd zowel door leden als door bestuursleden de afgelopen zeven jaren geëvalueerd. JCI Western President, Shirley Notopawiro-Tokromo, zei desgevraagd dat de afgelopen zeven jaren veel ups and downs hebben gekend, maar door de enorme doorzetting en motivatie binnen de club het steeds weer is gelukt om het hoofd boven water te houden.

Foto: JCI Western President Shirley Notopawiro-Tokromo tijdens een interview.

JCI Western bestaat uit 23 leden, variërend tussen de 18 - 40 jaar, die allen door interne trainingen heel veel hebben opgestoken en zo zichzelf als individu verder hebben ontwikkeld in de verschillende areas of opportunity, die geboden wordt door de organisatie.Zo staat het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap erg hoog in het vaandel van JCI Western. Notopawiro gaf mee dat jongeren in Nickerie weinig participeren in organisaties, waardoor zij achter raken in het ontwikkelen van hun sociaal maatschappelijke vaardigheden. Buiten hun school om hebben zij weinig interesse om zich bij organisaties aan te sluiten.

Het bestuur van JCI Western werkt er hard naar toe om de club verder uit te breiden, zodat meer jongeren kunnen proeven wat je allemaal kan bereiken als je eenmaal lid bent geworden en hoe er meer deuren voor je open gaan op lokaal, nationaal en internationaal niveau. Naast het organiseren van diverse trainingen, houdt JCI Western zich ook bezig met het uitvoeren van projecten die een positieve bijdrage moeten leveren tot de verdere ontwikkeling van het district Nickerie.Notopawiro deed een beroep op de Nickeriaanse jongeren om een keertje langs te komen op één van de clubvergaderingen om zich te laten informeren en zodoende ook de Jaycee sfeer te proeven.JCI Western zal later deze maand ook deelnemen aan hun jaarlijkse national convention die zal worden gehouden te Naks Lelydorp.

 

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,04-10-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics