Nickerie.Net, dinsdag 04 oktober 2005  


Jeugdparlementariër Jogi geeft boodschap aan scholieren

Geplaatst: 04/10/2005

Saramacca - De uit Saramacca afkomstige Jeugdparlementariër Suradj Jogi, heeft in gesprek met DBS aangegeven dat de jongeren in ons land hun studie nimmer moeten opgeven, maar gewoon moeten doorzetten. Per slot van rekening zullen zij zelf de zoete en heerlijke vruchten van hun offer plukken. Jogi zei ook dat de leerlingen hun studie niet moeten staken vanwege onvoldoende lesmateriaal of vanwege de leerkrachten, omdat dat niet het alternatief is om zichzelf verder te scholen.

Hij is van mening dat deze punten niet van invloed mogen zijn. Jogi deed een dringend beroep op de studerenden, waar dan ook, om zich steeds door te zetten en er het beste van te maken. Hij is zich ervan bewust dat de tijd moeilijk is, maar dat het met een beetje moeite wel zal lukken. Suradj Jogi betreurt ook het feit dat twee pas gebouwde
muloscholen niet zijn geopend, en dat leerlingen van de gebieden Jarikaba, Groningen, en omstreken naar elders moeten reizen om onderwijs te volgen.

Het gaat om de school te Von Freyburg en die van de Debie Sahaiweg. Leerlingen van Jarikaba moeten afreizen naar Wanica om de school te bezoeken. Jogi haalde ook aan dat de Mathuraschool niet alle leerlingen kan huisvesten. Zo is het een feit dat er noodgedwongen les moeten worden gegeven in een kerkzaal. Als voorzitter van de onderwijscommissie van Saramacca heeft hij reeds diepgaande gesprekken gevoerd met Onderwijsminister Edwin Wolf en deze zaak aangekaart. Jogi heeft ook gezegd dat minister Wolf de garantie heeft gegeven om aandacht te schenken aan dit probleem.Wanneer deze scholen geopend zullen worden, is niet bekendgemaakt. Samen met mede Jeugdparlementariër Aistrie Bissesar volgt hij nauwlettend wat er zal gebeuren met betrekking tot de opening van deze twee scholen.

Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,04-10-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics