Nickerie.Net, dinsdag 04 oktober 2005  


Jai Hanoeman begint nieuwe competitie onder protest

NIEUW-NICKERIE - Jai Hanoeman is het nieuw Nickerie Cricketseizoen reeds zaterdag bij zijn eerste wedstrijd onder protest begonnen. De cricketclub protesteerde tegen het meespelen van illegale Guyanese spelers bij de British Indian Cricket Club (BICC).

Het bestuur van de Nickerie Cricketbond (NCB) heeft na ontvangst van de protestbrief de stukken van de spelers opgevraagd om na te gaan als het de spelers daadwerkelijk illegaal in Suriname wonen. Indien blijkt dat er geen stukken overlegd kunnen worden, zal aangenomen worden dat de betrokken spelers ongerechtigd zijn te spelen voor BICC. NCB-voorzitter Niermalkoemar Badloe zegt dat de bond dan genoodzaakt zal zijn de wedstrijd als verloren te verklaren voor BICC.

Vr aanvang van de competitie werd duidelijk door leden van het NCB-bestuur het besluit genomen om geen illegalen toe te laten aan de competitie in het rijstdistrict. Dit zorgde in het verleden al voor heel wat problemen bij de bond.

BICC won de toss en stuurde Jai Hanoeman eerst aan bat. Jai Hanoeman, die geen sterke indruk maakte, kwam in 19 overs niet verder dan 59 runs all-out. BICC had slechts acht overs nodig om de winst binnen te halen.

In een andere wedstrijd was Rabindernath Cricket Club (RCC) niet opgewassen tegen United Cricket Club (UCC). RCC won de toss en besloot zelf aan bat te gaan. In 30 overs maakte de vereniging 125 runs all-out. Achmad Jainullah werd topscorer met 35 runs.

UCC had 19 overs nodig om de nodige 126 runs te behalen. De vereniging leed toen een verlies van vier wickets. Weekend programma: zaterdag: RCC - Gandhi (jeugd); zondag: Gandhi - Flamningo (senioren).-.

Bron/Copyright:

,04/10/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics