Nickerie.Net, vrijdag 07 oktober 2005  


111 criminelen op opsporingslijst politie

door Fenny Zandgrond

Paramaribo - Op de opsporingslijst van het korps politie zijn dinsdag twee nieuwe criminelen toegevoegd. Hiermee is het aantal van 109 opgelopen tot 111. Van dit aantal zijn circa 47 ontvlucht uit de Centrale Penitentiaire Inrichting (CPI), een moskee of het ziekenhuis. Zestien van deze criminelen komen uit Guyana, drie uit China, twee uit Brazilië, een uit Duitsland en een uit Colombia. Danny Jonel die in november 1980 de benen nam uit de CPI, heeft zich het langst uit de armen van de justitie weten te houden.

De voortvluchtige misdadigers moeten gevangenisstraffen van tussen 4 en 20 jaar uitzitten of gewoon levenslang. De jongste, de zeventien jarige Delano Ruben Tobi wordt gezocht wegens diefstal middels geweldpleging. Drie op de opsporingslijst zijn van het vrouwelijk geslacht. Zij worden gezocht voor vervalsing van US dollars en medeplichtigheid aan diefstal. Tussen hen is een vrouw van Duitse afkomst die zich schuldig gemaakt heeft aan "een ernstig strafbaar feit".Ze zag kans te ontsnappen uit de CPI.

Naar district onderverdeeld zijn zeven van deze wetsovertreders geboren in het district Marowijne, een in Brokopondo, vier in Nickerie, twee in Commewijne en het overige deel in Paramaribo. Op haar website waar de politie zijn vijf van deze criminelen gebrandmerkt als vuurwapengevaarlijk. De gepleegde strafbare feiten variëren van gekwalificeerde diefstal, overtreding van de Wet op Verdovende Middelen en deelname aan een criminele organisatie tot moord en verkrachting. Tussen hen bevinden zich criminelen met bijnamen als Big Dog, Bala, Shabba en Lava. De twee mannen die toegevoegd zijn aan de lijst betreffen de 28-jarige Jeffrey Madhoeban en de 23-jarige Rudolf Vrede die beiden de Wet op Verdovende Middelen hebben overtreden.

Kenmerkend is dat een groot deel van deze misdadigers gewoond hebben in kansarme volksbuurten zoals Winti Wai, Abrabroki, Latour, Flora, Ephraim’s Zegen en Sophia’s Lust. Aanzienlijk minder hebben hun adres in middenstands en hogere inkomens woonwijken zoals Madhoeban aan de Anton Dragtenweg en nog de taxichauffeur Faizue Asrufali aan de Barbadosstraat die gezocht wordt voor zijn aandeel in een gewapende roofoverval aan de Frederik Derbystraat.

Naast Jonel hebben nog langdurig buiten de gevangenis deuren weten te blijven, de Guyanezen Rameshwar Lall vanaf december 1982, Eon Clark vanaf februari 1984 en Shamroch Reynolds vanaf januari 1983 en Surinamers Delano Sightman vanaf juli 1983 en Hugo O’Brian vanaf oktober 1982.

De lijst van vermiste personen blijft stationair op zeventien. Het gaat grotendeels om personen die van huis zijn vertrokken en nimmer meer gezien of gesproken zijn door familieleden.-.

Bron/Copyright:

07/10/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics