Nickerie.Net, vrijdag 07 oktober 2005  


DC Ramnewash wil structurele aanpak vuilophaal Nickerie

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - Districtscommissaris (dc) Hein Ramnewash van Nickerie wil een structurele aanpak voor de vuilophaal in het district. Het vuil op de bermen langs de wegen van het centrum van Nieuw Nickerie en de omliggende gebieden wordt al enige tijd niet optimaal opgehaald door de ondernemer Lachman, omdat de gunning van het werk door het Ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) in Paramaribo te lang op zich heeft laten wachten.

Parlementariėr Kries Matai (NF/VHP) heeft vorige week tijdens het bezoek van minister Michel Felisi zijn aandacht gevraagd voor dit probleem en hem om een spoedoplossing gevraagd. Voor Matai is het onduidelijk waarom het vuil langer langs de wegen blijft liggen.

Nu er nog steeds geen oplossing in zicht is, probeert dc Ramnewash met medewerking van de plaatselijke instanties en de gemeenschap het vuil op een heel andere wijze af te voeren naar de vuilstortplaats langs de Corantijnrivier. "We proberen met alle ons ten dienste staande middelen het vuil op te halen in het centrum van Nieuw Nickerie en dat af te voeren, en dat lukt aardig", zegt dc Ramnewash. Hij is de mening toegedaan dat het niet lang meer zal duren voor er verandering in de situatie komt. Het ministerie zal er zeker werk van maken, zodat dit probleem op korte termijn wordt opgelost, gezien het feit dat Nickerie vaak door stedelingen en buitenlandse toeristen wordt bezocht. "We moeten gaan werken aan een milieuvriendelijk district, om zodoende het toerisme verder te helpen stimuleren."-.

Bron/Copyright:

,07/10/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics