Nickerie.Net, maandag 10 oktober 2005  


Jairam pleit voor belastingvrije diesel voor rijstsector

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - "De overheid zal naar mogelijkheden moeten uitkijken om belastingvrije diesel beschikbaar te stellen voor de landbouwsector in het district Nickerie. De rijstboeren zijn door de recente brandstofprijsverhoging niet meer in staat zich in stand te houden in deze sector en hebben gedreigd te stoppen met de droge grondbewerking. Dit betekent dat de najaarsinzaai 2005 in gevaar is." Dat zei assembleelid Soedeshchand Jairam (PVF) in gesprek met dWT.

Volgens de parlementariŽr is het niet rechtvaardig dat de overheid aan andere sectoren belastingvrije diesel verschaft maar dat de rijstboeren drie Surinaamse dollar per liter diesel moeten betalen. De reeds bestaande problemen in de rijstsector zijn dermate groot dat het boerenbestand aan het afnemen is. Door de huidige situatie in de landbouwsector kunnen ook geen nieuwe machines worden aangeschaft.

Jairam zal achter de regering aanzitten, totdat er een besluit genomen wordt om de rijstsector ook van goedkope diesel te voorzien. Hij blijft voorstander dat de regering de rijstsector moet subsidiŽren, wat in het buitenland wel het geval is.-.

Bron/Copyright:

,08/10/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics